Kārdinošā ābolu kūka
Foto: Privātais arhīvs
3.0556 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
200 g
200 g sviests
sviests
1/2 glāze
1/2 glāze skābais krējums
skābais krējums
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
Krēmam:
1 glāze
1 glāze skābais krējums
skābais krējums
1
1 ola
ola
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
Virskārtai:
8
8 skābi āboli
skābi āboli
 
kanēlis
kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskai ābolu kūkai ar kanēļa un skābā krējuma virskārtu pretoties ir grūti. Šis ir gardums, kuru varam baudīt visu gadu, neatkarīgi no sezonas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

    Mīkstu sviestu izkausē (es ieliku uz pāris sekundēm mikroviļņu krāsnī), izkausētajam sviestam pievieno krējumu un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno miltus, kurus ar rokām samaisa. Ja nepieciešams, miltus pievieno vairāk, jo masa galarezultātā ir jāsaveļ bumbā.

    Mīklu izveltnē uz cepampapīra tā, lai tās malas būtu vienādas ar cepampapīra malām, lai tā pārklātu visu cepampapīru. Mīklu ar visu cepampapīru ieliek dziļajā standarta cepešpannā vai apaļajā kūkas formā. Maliņām jābūt uzlocītām uz augšu.

    Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos gabaliņos vai šķēlītēs un izkārto vienmērīgi virs mīklas.

    Gatavo krēmu – skābo krējumu sajauc ar olu, pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa un masai pievieno miltus. Kārtīgi samaisīto masu vienmērīgi pārlej pāri āboliem un beigās apkaisa kūku ar kanēli.

    Ābolkūku cep 50-60 minūtes. Gatavu izņem no cepeškrāsns un turpat pannā atdzesē. Kūku var uzglabāt pat vairākas dienas ledusskapī, bet ar nosacījumu, ka tai apkārt aptīta pārtikas plēve.

    Iesūtīja: Lita Pētersone

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form