Kārdinošā ābolu kūka
Foto: Privātais arhīvs
3.0667 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
3 glāzes
Krēmam:
1 glāze
2 ĒK
Virskārtai:

Klasiskai ābolu kūkai ar kanēļa un skābā krējuma virskārtu pretoties ir grūti. Šis ir gardums, kuru varam baudīt visu gadu, neatkarīgi no sezonas.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

Mīkstu sviestu izkausē (es ieliku uz pāris sekundēm mikroviļņu krāsnī), izkausētajam sviestam pievieno krējumu un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno miltus, kurus ar rokām samaisa. Ja nepieciešams, miltus pievieno vairāk, jo masa galarezultātā ir jāsaveļ bumbā.

Mīklu izveltnē uz cepampapīra tā, lai tās malas būtu vienādas ar cepampapīra malām, lai tā pārklātu visu cepampapīru. Mīklu ar visu cepampapīru ieliek dziļajā standarta cepešpannā vai apaļajā kūkas formā. Maliņām jābūt uzlocītām uz augšu.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos gabaliņos vai šķēlītēs un izkārto vienmērīgi virs mīklas.

Gatavo krēmu – skābo krējumu sajauc ar olu, pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa un masai pievieno miltus. Kārtīgi samaisīto masu vienmērīgi pārlej pāri āboliem un beigās apkaisa kūku ar kanēli.

Ābolkūku cep 50-60 minūtes. Gatavu izņem no cepeškrāsns un turpat pannā atdzesē. Kūku var uzglabāt pat vairākas dienas ledusskapī, bet ar nosacījumu, ka tai apkārt aptīta pārtikas plēve.

Iesūtīja: Lita Pētersone

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form