Kārdinošā banānu siera kūka bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
2.8333 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Neceptā siera kūka ar liķiera piesūcinātu šokolādes cepumu pamatni, gardu banānu krēmu un krēmīgu kakao mērci būs katra svētku galda rota," recepti iesaka Elīza Zemitāne.

Gatavo kūkas pamatni. Sadrupina cepumus, pievieno liķieri, kausētu sviestu un samaisa. Liek kūkas veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, un ar karoti vai pirkstiem izlīdzinot masu, veido kūkas pamatni.

Gatavo krēmu. Sablendē banānus, pievieno krēmsieru un iebiezināto pienu, samaisa viendabīgā masā.

Uzbriedina želatīnu aptuveni 10 minūtes, pārlejot ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno banānu krēmam, iemaisa. Krēmu lej virs cepumu pamatnes. Liek veidni ledusskapī uz aptuveni stundu.

Kamēr kūka gozējas ledusskapī, pagatavo mērci. Trauciņā iespiež krējumu, pievieno kakao pulveri un cukuru pēc garšas, liek trauku karsta ūdens peldē un maisa, līdz vairs nav manāmi kakao kunkulīši un masa ir viendabīga.

Kad mērce ir gatava, to atdzesē un uzlej uz kūkas.

Kūku dekorē ar ogām pēc pašu izvēles un liek vēl uz pāris stundām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Siera kūkas Banāni Cepumi Iebiezinātais piens Kakao Krēmsiers Liķieris Ogas Skābs krējums Sviests Želatīns Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ziemassvētku receptes Bez termiskas apstrādes Kūkas bez cepšanas Pasniegt atdzesētu viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form