Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ārkārtīgi šokolādīga un ļoti kārdinoša torte svētku galdam. To, protams, nav jāpasniedz tikai un vienīgi Lieldienās, taču šie svētki ir labs iemesls, lai palutinātu sevi un tuvākos ar ko ļoti garšīgu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo kūkas mīklu

Lielāko daļu pūdercukura ieber bļodā un pievieno sviestu. Sakuļ, līdz masa ir gaisīga.

Citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās, pēc tam pievieno atlikušo pūdercukuru un turpina kult, līdz masa ir bieza un spīdīga.

Bļodā, kur sakults sviests ar pūdercukuru, pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus. Tajā pašā masā iecilā arī miltus, kukurūzas miltus, kakao, pienu un sarīvēto šokolādi.

Bļodā pie olu baltumiem ieliek krietnu ēdamkaroti ar šokolādes mīklu un samaisa. Tas nepieciešams, lai olu baltumus vienkāršāk varētu iecilāt mīklā. Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā un mīklu pārlej kūkas formā.

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 40–50 minūtes, līdz tās vidus ir stingrs. Gatavo kūku izņem no krāsns un atdzesē 5–10 minūtes, pēc tam izņem no formas un atdzesē pilnībā.

Gatavo krēmu

Nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu. Citā bļodā salauž gabaliņos tumšo šokolādi. Kad saldais krējums uzkarsis, to pārlej šokolādes gabaliņiem. Masu maisa, līdz šokolādes gabaliņi izkusuši. Iemaisa tajā vaniļas ekstraktu un ļauj nedaudz atdzist.

Pēc tam ar mikseri kuļ saldā krējuma un šokolādes masu, līdz tās tekstūra atgādina gaisīgu putukrējumu.

Kūkas biskvītu horizontāli pārgriež uz pusēm. Izmantojot otiņu, apsmērē pārgriezto biskvīta daļu ar brendiju (bez tā var arī iztikt). Uz vienas no biskvīta daļām bagātīgi uzziež šokolādes krēmu. Tam pa virsu liek otru biskvīta daļu. Ar paletes nazi apziež kūku ar šokolādes krēmu (daļu pietaupa vēlākam).

Gatavo dekorācijas

Ātro šokolādes glazūras maisījumu izkausē pēc norādījumiem uz paciņas. Pēc tam to plānā kārtā izklāj uz cepamā papīra sloksnes un ļauj šokolādei sastingt.

Kad šokolādes glazūra sastingusi, to sagriež taisnstūros – augstumu izvēlas tik lielu, cik augsta ir kūka, bet platumam jābūt aptuveni trim centimetriem.

Kad šokolādes glazūra sagriezta taisnstūros, tos rūpīgi izkārto visapkārt kūkai, lai izskatītos pēc neaizvērtām žalūzijām.

Pēc tam atlikušo šokolādes krēmu sapilda konditorejas tūtā ar uzgali un visapkārt kūkai uzspiež 12–16 krēma ziediņus.

Uz katra ziediņa uzsēdina pa šokolādes olai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!