Kārdinošā medus torte ar maskarpones un skābā krējuma krēmu
Foto: DELFI
2.0000 5
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
2
2 lielas olas
lielas olas
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
180 g
180 g cukurs
cukurs
120 g
120 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
1 ĒK
1 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
450-500 g
450-500 g milti
milti
Krēmam
250 g
250 g mascarpone
mascarpone
800 ml
800 ml trekns skābais krējums
trekns skābais krējums
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Neatkarīgi no pieredzes un prasmēm, teju katram no mums ir savas autoritātes pavārmākslā. Es, meklējot iedvesmu sulīga cepeša pagatavošanai, noteikti "iegūglēšu" Džeimija Olivera vārdu, savukārt Annas Pannas apetītlīgās tortes un kūciņas mani vienmēr iedvesmo parosīties konditorejas lauciņā. Šoreiz, sekojot Annas ieteikumiem, pagatavoju medus torti. Nobaudot rezultātu, ar prieku secināju, ka torte izskatās ārkārtīgi kārdinoša, krēmam glītās tērcītēs noplūstot gar zeltaino mīklas ripuļu malām, bet garšo vēl labāk nekā izskatās.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu.

    Olas, cukuru, medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā un ūdens peldē izkausē. Ik pa brīdim masu var apmaisīt ar putojamo slotiņu. Kad sviests un cukurs ir izkusis, bļodu noņem no plīts.

    Nelielā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Kā pēdējos liek klāt miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemaisa mīklā. Ar rokām mīcīt nevajadzētu, jo mīkla ir diezgan ķepīga.

    Kad sastāvdaļas rūpīgi sajauktas, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz pusstundu. Mīklai jānostāvās, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka.

    Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem (bez ventilatora).

    Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm diametrā. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra apaļu priekšmetu.

    Kad pagājušas 30 minūtes, mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli pārkaisa ar miltiem, lai mīkla neliptu klāt darba virsmai. Katru no 8 daļām izrullē un, izmantojot šablonu, izgriež mīklas ripas.

    Tās liek uz pannas un cep krāsnī 5-6 minūtes, līdz ripas ir ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas tās vēl karstas sabaksta ar dakšiņu, atdzesē uz plakanas virsmas.

    Anna receptē iesaka mīklas kārtas cept krāsnī pa vienai, lai tās vienmērīgi izceptos.

    Gatavo krēmu.

    Medu, pūdercukuru un maskarponi liek bļodā un samaisa, līdz masa viendabīga. Pievieno skābo krējumu un ar mikseri kuļ, līdz masa kļuvusi nedaudz formīgāka.

    Veido torti.

    Sāk ar pirmo mīklas ripu. To liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu.

    Tā vienu virs otras liek visas ripas. Tortes augšējo ripu pārklāj ar atlikušo krēmu.

    Torti liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz divām stundām vai, vēl labāk, uz visu nakti, lai pa šo laiku mīklas kārtiņas piesūktos ar krēmu un torte kļūtu īpaši sulīga.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form