Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izteikti smaržīgs kakao un piparmētru biskvīts, pat veseli divi, kam virsū ziesta ar piparmētrām piesūcināta šokolāde. Tik grēcīgi gardam un izskatīgam šokolādes gabaliņam pretoties grūti. Un ak, cik gardi! Turklāt pagatavošana ir itin viegla, jo nepieciešamo sastāvdaļu klāstā nav nekā sveša.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
250 gpūdercukurs3 ĒKpiparmētras125 gsviests (istabas temp.)2 olas250 gmilti1 TKcepamais pulveris60 gkakao GLAZŪRAI:300 mlsaldais krējums10 gpiparmētras200 gtumšā šokolāde PIEDERUMI:2 20cm lielas kūkas formas

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Nelielā bļodiņā liek vienu ēdamkaroti no visa nepieciešamā pūdercukura un pievieno sakapātas piparmētru lapiņas. Visu ar karoti vai nelielu stampiņu saspaida, līdz cukurs kļuvis zaļgans.
Padoms: ja virtuvē ir pieejams rokas blenderis, piparmētru cukuru var itin ātri iegūt, ja abas sastāvdaļas vienkārši sablendēs kopā.

3

Citā bļodā liek mīksto sviestu, pievieno tam "zaļo" pūdercukuru un nedaudz pakuļ. Pēc tam pievieno atlikušo pūdercukuru, olas, un mazliet miltus. Sastāvdaļas apmaisa.

4

Kad tas izdarīts, mīklas masā iecilā atlikušos miltus un cepamo pulveri, kā arī piesijā klāt kakao. Pēc tam pielej arī 125 mililitrus silta ūdens un visu kārtīgi samaisa.

5

Mīklu vienlīdzīgi sadala starp abām kūku formām (formas iepriekš ietauko ar sviestu vai eļļu). Ieliek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes. Kad biskvīti gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Gatavo glazūru. Saldo krējumu ielej nelielā katliņā un pievieno saplucinātas piparmētru lapiņas. Katliņu karsē uz mērenas uguns un ļauj krējumam sākt burbuļot. Pēc tam ņem nost no plīts un ļauj piparmētru aromātam "iesūkties" saldajā krējumā vismaz 30 minūtes.

7

Kad tas izdarīts, saldo krējumu vēlreiz uzkarsē un nokāš. Vēl karstu lej pāri lielos gabaliņos salauztai tumšajai šokolādei, un visu rūpīgi maisa, lai šokolāde karstajā krējumā izkustu.

8

Kad šokolāde izkususi, atstāj masu 5-10 minūtes, lai atdzistu.

9

Nedaudz sastingušo glazūru pēc tam klāj starp kūkas biskvītiem – vispirms noziež viena biskvīta virspusi ar trim ēdamkarotēm šokolādes, kārtīgi apsmērē un izlīdzina, un liek pa virsu otru biskvītu, stingri uzspiežot, lai kūka turētos kopā.

10

Atlikušo šokolādi ziež uz kūkas virsmas, ļaujot tai tecēt gar kūkas sāniem. Kūku atstāj ievilkties. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Padoms: piparmētru lapiņas, kas paredzētas kūkas dekorēšanai, var "iecukurot". To dara apsmērējot piparmētras ar sakultu olu baltumu, bet pēc tam pārkaisot ar pūdercukuru. Cukuram ļauj sastingt vismaz stundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!