Foto: Privātais arhīvs
Gards ananasu pīrāgs ar kraukšķīgu pamatni un īpaši kārdinošu konservētu ananasu-krēmsiera pildījumu. Recepti iesaka lasītāja Sendija Zariņa.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests gmilti1 TKcepamais pulveris1 ola200 gbezpiedevu krēmsiers500 gkonservēti ananasi gabaliņos1 ola200 gcukurs1.5 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Bļodā bet miltus, pievieno cepamo pulveri un samaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, olu un samīca mīklu, līdz tā ir viendabīga.

2

Ieklāj mīklu ietaukotā cepamtraukā, veidojot maliņas. Sabaksta mīklas pamatni ar dakšiņu, liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī uz 5-7 minūtēm. Izņem un atdzesē.

3

Gatavo pildījumu. Krēmsieram pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru un visu sakuļ viendabīgā masā, iemaisa ananasu gabaliņus.

4

Liek pildījumu uz pamatnes un izlīdzina.

5

Samazina krāsns temperatūru līdz 170 grādiem. Cep pīrāgu 35-40 minūtes.

6

Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!