Foto: Laila Zēberga
Meklē veidus, kā cepeškrāsnī izcept cūkgaļas ribiņas? Šī vienkāršā viena trauka recepte ne tikai palīdzēs uzservēt gardas vakariņas, bet arī būs tīrais nieks pavāram un trauku mazgājamai mašīnai, jo ceptie dārzeņi tiek pagatavoti tajā pašā traukā, kur ribiņas. Pavisam vienkārši! Bet, ak, cik gardi un aromātiski.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ribiņas BBQ mērce garšvielas un garšaugi kartupeļi brokoļi puķkāposti paprika šampinjoni

Sagatavošana

1

Sākam ar to, ka sagriež veselo ribu ik pa divām mazākām ribiņām. Nākamais solis – bagātīgi apbērt un ierīvēt ar garšvielām – kādas nu katram iet pie sirds. Šajā reizē izmantots BBQ sauso garšvielu maisījums. Bet vari izmēģināt arī citu garšvielu sajaukumu, piemēram, sāli kopā ar pipariem, ķiploku pulveri un paprikas garšvielu.

2

Uz cepampannas uzlej aptuveni vienu glāzi ūdens, izkārto ribiņas un apklāj ar foliju. Liek cepties uz 190 grādiem apmēram stundu.

3

Noņem foliju nost un apkārt ribiņām saber dārzeņus – "baby" jeb mazos kartupeļus (pāgriež uz pusēm), brokoļus un puķkāpostus. Var arī likt šampinjonus un papriku. Kas nu kuram labāk garšo!

4

Visu vēl pacep. Ja grib ribiņām brūnganumiņu, tad tās jāliek uz dārzeņiem.

5

Ja ļoti, ļoti iet pie sirds bārbekjū garša un šķiet, ka ar garšvielu maisījumu nebūs gana, tad ribiņas papildus var vēl apsmērēt ar pašgatavotu mērci. Tātad: bārbekjū mērci sajauc kopā ar aso mērci un pavisam nedaudz medu. Brīdī, kad pannā gaļai pievieno dārzeņus, ar šo mērcīti no visām pusēm apsmērē iepriekš apceptās ribiņas!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!