Kārdinošās ribiņas bārbekjū garšvielā ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Foto: Laila Zēberga
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
ribiņas
ribiņas
 
BBQ mērce
BBQ mērce
 
garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
 
kartupeļi
kartupeļi
 
brokoļi
brokoļi
 
puķkāposti
puķkāposti
 
paprika
paprika
 
šampinjoni
šampinjoni
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Meklē veidus, kā cepeškrāsnī izcept cūkgaļas ribiņas? Šī vienkāršā viena trauka recepte ne tikai palīdzēs uzservēt gardas vakariņas, bet arī būs tīrais nieks pavāram un trauku mazgājamai mašīnai, jo ceptie dārzeņi tiek pagatavoti tajā pašā traukā, kur ribiņas. Pavisam vienkārši! Bet, ak, cik gardi un aromātiski.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sākam ar to, ka sagriež veselo ribu ik pa divām mazākām ribiņām. Nākamais solis – bagātīgi apbērt un ierīvēt ar garšvielām – kādas nu katram iet pie sirds. Šajā reizē izmantots BBQ sauso garšvielu maisījums. Bet vari izmēģināt arī citu garšvielu sajaukumu, piemēram, sāli kopā ar pipariem, ķiploku pulveri un paprikas garšvielu.

    Uz cepampannas uzlej aptuveni vienu glāzi ūdens, izkārto ribiņas un apklāj ar foliju. Liek cepties uz 190 grādiem apmēram stundu.

    Noņem foliju nost un apkārt ribiņām saber dārzeņus – "baby" jeb mazos kartupeļus (pāgriež uz pusēm), brokoļus un puķkāpostus. Var arī likt šampinjonus un papriku. Kas nu kuram labāk garšo!

    Visu vēl pacep. Ja grib ribiņām brūnganumiņu, tad tās jāliek uz dārzeņiem.

    Ja ļoti, ļoti iet pie sirds bārbekjū garša un šķiet, ka ar garšvielu maisījumu nebūs gana, tad ribiņas papildus var vēl apsmērēt ar pašgatavotu mērci. Tātad: bārbekjū mērci sajauc kopā ar aso mērci un pavisam nedaudz medu. Brīdī, kad pannā gaļai pievieno dārzeņus, ar šo mērcīti no visām pusēm apsmērē iepriekš apceptās ribiņas!

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.