Foto: Privātais arhīvs

"Vieglāka maizes recepte laikam pat neeksistē," ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" saka Jeļena Dimante. Viņa stāsta, ka maizi pagatavot var pavisam vienkārši, bet garša līdzinās čabatas maizei (ciabatta). Iejaucot mīklu, nebūs jāķēpā rokas, jo darbošanās notiek ar karoti vai silikona lāpstiņu.

Jeļena maizes cepšanai iesaka izmantot katlu, kuru drīkst likt cepeškrāsnī, jo būs vajadzīgs arī vāks. Ja katla nav, noderēs arī apaļa kūkas veidne un kāda lielāka kūkas veidne ar taisnu dibenu, kuru cepšanas laikā uzlikt vāka vietā.

120Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmilti10 gsausais raugs1 ĒKcukurs1 TKsāls mlsilts ūdens

Sagatavošana

1

Ieber bļodā miltus, pievieno sauso raugu, cukuru, sāli un 350 ml siltā ūdens. Ja milti šķiet izslāpuši, tad pielej vēl 50 ml.

2

Mīklu samaisa ar karoti vai silikona lāpstiņu, lai veidotos ķepīga masa. Bļodu ar mīklu liek siltā vietā uz stundu.

3

Pēcāk mīklu izgāž uz virsmas un, visu laiku apkaisot ar miltiem, saloka septiņas reizes. Viss. Nekādas mīcīšanas, kā pīrāgiem un bulciņām.

4

Cepeškrāsni uzkarsē uz maksimālo iespējamo temperatūru, liekot iekšā arī trauku, kurā maize tiks izcepta.

5

Kad krāsns un veidne karsta, izņem veidni no cepeškrāsns un liek tajā iekšā maizes mīklu, iegriež kukulītī krustiņu, uzliek vāku un cep 30 minūtes. Pēc tam cepeškrāsns grādus samazina līdz 200 grādiem un maizīti cep vēl 10 minūtes bez vāka.

6

Maizīti nedaudz atdzesē, izņem no katla vai formas, un bauda siltu vai pavisam atdzisušu.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!