Šķeltās vēja kūkas ar šokolādes krēmu un zemenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
7 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
75 g
75 g milti
milti
60 g
60 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
1-2 ĒK
1-2 ĒK mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
 
pūdercukurs garnēšanai
pūdercukurs garnēšanai
Krēma pildījumam:
450 ml
450 ml piens
piens
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
20 g
20 g milti
milti
20 g
20 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
1/2 TK
1/2 TK vaniļas pasta (vai pāksts sēkliņas)
vaniļas pasta (vai pāksts sēkliņas)
150 g
150 g tumšā šokolāde (izkausēta)
tumšā šokolāde (izkausēta)
250-300 g
250-300 g zemenes (sagrieztas šķēlītēs)
zemenes (sagrieztas šķēlītēs)
Piederumi:
2 gab.
2 gab. lielas konditorejas tūtas
lielas konditorejas tūtas
 
zvaigznītes konditorejas uzgalis
zvaigznītes konditorejas uzgalis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Grēcīgi gards plaucētās mīklas našķis, kas pildīts ar saldu šokolādes krēmu un zemeņu šķēlītēm. Pa virsu kraukšķīgajai mīklai uzbārstītās mandeļu skaidiņas un pūdercukurs pāršķeltai vēja kūkai līdzīgo gardumu padarīs izcili pievilcīgu. Šokolāde un zemenes tomēr ir garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Miltus iesijā palielā traukā.

    Nelielā katliņā ielej 150ml ūdens un pievieno sāli un sviestu. Katliņu liek uz plīts un karsē uz zemas uguns, līdz sviests izkusis.

    Pēc tam plīts liesmu palielina un ļauj tai viegli sākt vārīties. Šeit jādarbojas ātri – katliņu ņem nost no plīts un sviestam pieber klāt miltus. Ar koka karoti mīklu maisa, līdz tā labi saķepusi un savēlusies bumbā.

    Katliņu liek atpakaļ uz plīts un karsē 30 sekundes līdz vienu minūti, lai milti uzkarstu. Katliņu ņem nost no plīts un ļauj mīklai atdzist aptuveni 10 minūtes. Lai mīkla ātrāk atdzistu, to pārliek aukstā bļodā.

    Kad mīkla atdzisusi, tai pa vienai pievieno olas, ar rokas mikseri mīklu kārtīgi sakuļot, lai veidotos spīdīga mīkla.

    Pēc tam mīklu pilda konditorejas tūtā ar zvaigznes uzgali. Uz ar cepamo papīru izklātas cepamās pannas veido mīklas apļus aptuveni 10 centimetru diametrā tā, lai mīkla būtu uzspiesta divās kārtās.

    No mīklas sanāks aptuveni 5-7 šādi gredzeni. Tos apkaisa ar mandeļu skaidiņām.
    Lai cepeškrāsnī veidotos tvaiki, cepamo papīru pavisam nedaudz apšļaksta ar ūdeni. Mīklas gredzenus ievieto cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un zeltaini brūni.

    Pēc tam ar nazi iedur katra gredzena sānā un cep vēl 5-7 minūtes, lai arī mīkla no iekšpuses kļūtu kraukšķīga.

    Kad gatavi, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo krēmu

    Nelielā katliņā lej pienu, ļauj tam sākt vārīties.

    Tikmēr bļodā sakuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru, miltiem un kukurūzas miltiem, līdz iegūta vienmērīga krēma masa. Tajā iemaisa arī vaniļas pastu vai pāksts graudiņus. Masai pārlej karsto pienu, vienlaikus to maisot.

    Pēc tam krēmu pārliek tajā pašā katliņā, kur tika vārīts piens. Liek uz plīts un karsē, līdz no krēma ceļas viegli garaiņi – krēmu karsējot visu laiku maisa, lai neveidotos kunkuļi.

    Ja kunkuļi sanākuši, krēmu izspiež caur sietu.

    Pēc tam iecilā tajā tumšo šokolādi, kas izkausēta karsta ūdens peldē.

    Olu krēmu pārlej bļodiņā, pa virsu pārliek pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī sastingt.

    Gatavo kūciņas

    Konditorejas tūtā, kurai uzlikts zvaigznītes uzgalis, pilda šokolādes krēmu.

    Plaucētās mīklas gredzenus pārgriež horizontāli uz pusēm. Uz gredzena apakšas uzspiež šokolādes krēmu, lai visa pamatne būtu nosegta, pa virsu izkārto zemeņu šķēlītes.

    Pa virsu zemenēm uzspiež vēl mazliet krēma un uzliek mīklas cepurīti. Garnē ar pūdercukuru. Procesu atkārto, līdz visi gredzeni sapildīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form