Foto: Privātais arhīvs
Braunijs ir tik gards, ka ar vienu gabaliņu nepietiks un būs grūti apstāties no tā baudīšanas. "Esmu gatavojusi daudz brauniju, tik dažādus – ar ogām, riekstiem, pavisam vienkāršus. Bet tik gardu kā šis – nekad iepriekš," – recepti iesaka gardēde Linda Mežale.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gtumšā šokolāde150 gsaldais krējums200 gsviests300 mlcukurs150 mlkakao1 TKsāls1 ĒKvaniļas cukurs3 gab.olas150 mlmilti

Sagatavošana

1

Gatavo šokolādes "ganache" jeb glazūru. Sasmalcini šokolādi un ieliec traukā.

2

Uzvāri saldo krējumu, pievieno tam šokolādi, ļauj šokolādei izkust, apmaisi, lai ir viendabīga masa.

3

Ielej trauciņā, uzliec virsū plēvi un atstāj istabas temperatūrā.

4

Uzsildi krāsni līdz 175 grādu temperatūrai.

5

20 x 25 centimetrus lielā formā ieklāj cepampapīru.

6

Katliņā izkausē sviestu. Pievieno cukuru, kakao, sāli, vaniļas cukuru un apmaisi.

7

Pievieno masai pa vienai olai pēc kārtas.

8

Iesijā miltus un maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

9

Masu klāj uz cepampapīra un cep krāsnī 20–22 minūtes.

10

Kad braunijs atdzisis, pārklāj ar šokolādes "ganache".

11

Liec ledusskapī sastingt aptuveni stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!