Karijs ar brokoļiem un kartupeļiem
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK augu eļļa
augu eļļa
2 gab.
2 gab. vidēji lieli sīpoli
vidēji lieli sīpoli
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. liels brokolis
liels brokolis
4 gab.
4 gab. kartupeļi
kartupeļi
4 gab.
4 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. paprika
paprika
400 g
400 g konservēti turku zirņi bez šķidruma
konservēti turku zirņi bez šķidruma
800 g
800 g kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1 ĒK
1 ĒK karija garšvielu pulveris
karija garšvielu pulveris
1 ĒK
1 ĒK kumīns
kumīns
1/2 TK
1/2 TK malts koriandrs
malts koriandrs
1 ĒK
1 ĒK sezama sēklas
sezama sēklas
2 ĒK
2 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
 
sula no 1 laima
sula no 1 laima
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
nūdeles, rīsi, makaroni pasniegšanai
nūdeles, rīsi, makaroni pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildošs un sātīgs ēdiens var būt bez kripatiņas gaļas! Vegānisku karija recepti iesaka pavāre, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo un smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Nomazgā pārējos dārzeņus.

    Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, brokoļus sadala mazās ziedkopās, burkānus un papriku sagriež plāksnītēs.

    Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus aptuveni 1 minūti.

    Pievieno kartupeļus un apcep 5–7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Pievieno karija pulveri, kumīnu, koriandru, apmaisa.

    Pievieno brokoļus, burkānus, papriku un ķiplokus, maisot visu apcep dažas minūtes.

    Pielej dārzeņu maisījumam glāzi ūdens, uzliek vāku un pasautē aptuveni 3 minūtes.

    Pievieno turku zirņus, kokosriekstu pienu, sojas mērci, zemesriekstu sviestu. Visu apmaisa, uzvāra un turpina gatavot uz mērenas uguns aptuveni 5–10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un mērce ir nedaudz sabiezējusi.

    Beigās pievieno sulu no laima vai citrona, sāli un piparus pēc garšas.

    Pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai nūdelēm.

    Lai labi garšo!

    Jevgēnijas padoms: "Šo ēdienu droši var salikt arī nelielos trauciņos un sasaldēt ēšanai vēlāk!"

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.