Kārļa Kazāka bērnības dienu atmiņas – biezpiena plācenīši
Foto: Shutterstock
2.8571 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
200 g
200 g graudainais biezpiens
graudainais biezpiens
50 g
50 g milti
milti
2 ĒK
2 ĒK krējums
krējums
1/2 glāze
1/2 glāze piens
piens
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Mūziķim Kārlim Kazākam īpaši skaists rīta mirklis saistās ar bērnības garšu, kad mamma iepriecināja ar biezpiena plācenīšiem. "Vēl guļu, no virtuves istabā ielavījusies mazliet kodīgā saulespuķu eļļas un saldenā pankūku smarža. Acis vēl nevar atvērt, bet ceļš līdz virtuvei blokmājas dzīvoklī nav tāls. To var aiziet nepamostoties. Pie galda mammas rokas pastumj priekšā biezpiena plācenīšu šķīvi. Un jāņogu želejas burciņu." Tagad, ja pamostas pirmais, Kārlis vēlas uzdāvināt īpašo sajūtu saviem bērniem, kuri novērtē garšīgos plāceņus. Pamēģini arī tu un iepriecini savu ģimeni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu ar olām kārtīgi samaisi. Pievieno cukuru, sāli, krējumu un atkal maisi.

    Pamīšus pievieno pienu un miltus.

    Kad izveidojusies bieza un nepiloša mīklas konsistence, ieber arī sodu.

    Tikmēr uzkarsē pannu. Kad tā uzsilusi, ar ēdamkarotes un tējkarotes palīdzību liec mīklu uz pannas, paredzot, ka pankūkas cepoties kļūs lielākas.

    Cep plāceņus no abām pusēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form