Karpa poļu gaumē – ar alu, vīnu un piparkūkām
Foto: ovkuse.ru
0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg svaiga karpa
svaiga karpa
1
1 sīpols
sīpols
250 ml
250 ml vīna etiķis
vīna etiķis
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1 TK
1 TK sāls
sāls
Mērcei:
1
1 selerijas sakne
selerijas sakne
1
1 burkāns
burkāns
100 g
100 g smalcinātas medus piparkūkas
smalcinātas medus piparkūkas
0,5 l
0,5 l tumšais alus
tumšais alus
3 ĒK
3 ĒK mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
3 ĒK
3 ĒK rozīnes
rozīnes
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
200 ml
200 ml sauss sarkanvīns
sauss sarkanvīns
 
rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Poļiem karpa ir īsts Ziemassvētku un Jaunā gada cienasta ēdiens. Tradicionāli svētkos galā tiek celti 12 ēdieni, turklāt neviens no tiem nav gaļa - tā nu ir pieņemts! Pamatēdienā teju obligāta ir īpaši pagatavota karpa, jo šo zivi uzskata par ģimenes laimes un labklājības simbolu!

    Zivi izķidā, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un sadala filejās.

    Karpas gabaliņus liek zemā, platā kastrolī, pārlej ar etiķi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lauru lapas, sāli un piparus un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.

    Tikmēr gatavo mērci.

    Burkānu un selerijas sakni sagriež salmiņos, pievieno citrona miziņu un krustnagliņas, pārlej ar ūdeni. Pievieno nedaudz sāli. Visu vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.

    Virumu nokāš caur sietu. Buljonu lej pannā, kurā jau atrodas mandeļu skaidiņas, rozīnes, smalcinātās piparkūkas un alus. Visu uzvāra un pārlej karpu.

    Zivi sautē uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavošanas beigām virumam pievieno sarkanvīnu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form