Poļiem karpa ir īsts Ziemassvētku un Jaunā gada cienasta ēdiens. Tradicionāli svētkos galā tiek celti 12 ēdieni, turklāt neviens no tiem nav gaļa - tā nu ir pieņemts! Pamatēdienā teju obligāta ir īpaši pagatavota karpa, jo šo zivi uzskata par ģimenes laimes un labklājības simbolu!
90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgsvaiga karpa1 sīpols250 mlvīna etiķis1 lauru lapa1 TKsāls MĒRCEI:1 selerijas sakne1 burkāns100 gsmalcinātas medus piparkūkas0.5 ltumšais alus3 ĒKmandeļu skaidiņas3 ĒKrozīnes3 ĒKsviests200 mlsauss sarkanvīns rīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Zivi izķidā, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un sadala filejās.

2

Karpas gabaliņus liek zemā, platā kastrolī, pārlej ar etiķi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lauru lapas, sāli un piparus un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.

3

Tikmēr gatavo mērci.

4

Burkānu un selerijas sakni sagriež salmiņos, pievieno citrona miziņu un krustnagliņas, pārlej ar ūdeni. Pievieno nedaudz sāli. Visu vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.

5

Virumu nokāš caur sietu. Buljonu lej pannā, kurā jau atrodas mandeļu skaidiņas, rozīnes, smalcinātās piparkūkas un alus. Visu uzvāra un pārlej karpu.

6

Zivi sautē uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavošanas beigām virumam pievieno sarkanvīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!