Foto: Shutterstock
Zivis ļoti veiksmīgi var marinēt aukstajā marinādē, bet, ja kādu iemeslu dēļ baidies ēst termiski neapstrādātu zivi, to var iemarinēt arī ar karstu šķidrumu. Piedāvājam divus variantus, kuriem produktu sastāvs ir nemainīgs, vien atšķiras pagatavošanas gaita.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgzivs fileja vai ķidāti liemeņi3 vidēji lieli sīpoli3 vidēji lieli burkāni200 mletiķis (9%)5 lauru lapas25 melnie pipari3 ĒKsāls4 ĒKcukurs2 lūdens

Sagatavošana

1

Pirmā metode: Zivs liemeņus vai fileju notīra un nosusina ar papīra salvetēm. Ja vēlas, zivi var sagriezt nelielos gabaliņos. Ņem 1 ēdamkaroti sāls un pārkaisa zivij, uz 30-40 minūtēm liek ledusskapī.

2

Emaljētā katliņā uzvāra 2 litrus ūdens, pievieno biezās ripiņās sagrieztus burkānus un sīpolus, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno etiķi, 2 ēdamkarotes sāls, cukuru, melnos piparus, lauru lapas un sagriezto un apsālīto zivi.

3

Virumam ļauj uzvārīties, līdzko šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un lēni karsē 15 minūtes, nepieciešamības gadījumā nosmeļot putas.

4

Ar putu karoti izņem no šķidruma zivs gabaliņus un liek sterilizētās burciņās, aizpildot divas trešdaļas trauka. Pārlej ar karsto marinādi, aizskrūvē vāciņus un atdzesē. Atdzisušās burciņas liek ledusskapī un pēc divām dienām marinētās zivis ir gatavas! Ja marinē tunci, foreli, lasi vai ketlasi, to drīkst ēst uzreiz, tikko marināde atdzisusi.

5

Padoms: Ja zivis nav treknas, marinādei var pievienot 7-8 ēdamkarotes augu eļļas. Ja vēlies pikantāku garšu, pievieno pāris krustnagliņas vai anīsa zvaigznītes.

6

Otrā metode: Sastāvdaļas - tās pašas, atšķiras vien pagatavošanas veids.

7

Vārošā ūdenī liek sīpolus un burkānus, uz lēnas uguns vāra 10 minūtes, pievieno etiķi, sāli, cukuru, melnos piparus un lauru lapas, karsē vēl 7 minūtes.

8

Zivi sagriež nelielos gabaliņos un strauji apcep karstā eļļā. Apcepto zivi kārto sterilizētās burciņās un pārlej ar vārošo marinādi.

9

Ļauj pāris dienas zivīm iemarinēties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!