Foto: Shutterstock
Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 ciabatas šķēles2 ķiploka daiviņas2 ĒKeļļa100 gsiers1 bundžiņa tunča savā sulā2 tomāti bazilika lapiņas pēc garšassvaigi malti melnie pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā.

2

Sieru sarīvē. Tuncim nolej šķidrumu. Tomātus un baziliku sasmalcina.

3

Eļļu nelielā bļodiņā samaisa ar nomizotiem, caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ieziež maizes šķēles ar ķiploku eļļu, liek uz restītes un cep 2-3 minūtes, līdz tās ir skaisti zeltainas.

4

Maizītes apgriež, liek uz tām sieru un tunci, cep vēl pāris minūtes, līdz siers izkusis.

5

Izņem no krāsns, liek uz maizītēm tomātus un baziliku. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!