Kūpināta laša uzkoda ar sēnēm
Foto: Publicitātes foto
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
25 g
25 g kūpināta laša fileja
kūpināta laša fileja
15 g
15 g pumperniķelis
pumperniķelis
25 g
25 g kokpūkaines (vai kāda cita izteiksmīga sēne)
kokpūkaines (vai kāda cita izteiksmīga sēne)
10 ml
10 ml baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
5 ml
5 ml rapšu eļļa
rapšu eļļa
20 g
20 g cukurs
cukurs
15 g
15 g sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vai atceries, kā garšo saldais, biezais un mīkstais cepums – pumperniķelis? Izrādās, tas lieliski saskanēs ar kūpinātu lasi, ja vien prasmīgi pagatavosi. Īpaši Tasty.lv restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs radījis uzkodu, kas lieliski piestāvēs ballītei ar reibinošiem dzērieniem, piemēram, degvīnu. "Neparastu garšu meklētājiem degvīns kopā ar izteiksmīgo kūpinājumu un rapsi neliks vilties," norāda Haralds.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pumperniķeli sadrupina un tam paspilgtina garšu ar rapšu eļļas un sāls palīdzību, sastāvdaļas viegli apmaisot.

    Katlā lej baltvīna etiķi, pieber cukuru un sāli. Šo karsto marinādi pārlej pāri kokpūkainēm un ļauj atdzist.

    Uz šķīvja ber pumperniķeli, tajā "iesēdina" kūpināto lasi, dekorē ar kokpūkainēm un pasniedz. Prozit!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form