Karstie salāti ar liellopa gaļu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Siltie salāti ar grilētu papriku un liellopa filejas steika šķēlītēm ir restorāna cienīga maltīte, ko var pagatavot mājās. Norādītie daudzumi paredzēti vienai porcijai.

Pagatavošana:

Liellopa fileju pārsmērē ar 1 ēdamkaroti eļļas un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Sīpolus sagriež daiviņās, paprikai iztīra sēklas un sagriež palielos gabalos. Dārzeņus liek bļodā, pievieno sparģeļus un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Visu apmaisa, lai eļļa noklātu dārzeņus.

Uzkarsē pannu (vislabāk izmantot grilpannu, tomēr derēs arī jebkura cita). Cep gaļu 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež un tikpat ilgi cep arī otru pusi. Paralēli gaļai apcep arī uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas. Izceptos produktus ietin folijā (lai neatdzistu) un atliek malā.

Karstajā pannā liek dārzeņus un, ik pa laikam apmaisot, cep apmēram 8 minūtes, līdz tie ir viegli apcepušies un pietiekami mīksti.

Lai pagatavotu mērci, baltvīna etiķi (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu), sinepes un olīveļļu sajauc, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

Ķeras pie salātu kārtošanas: sasildītā šķīvī liek spinātu lapas, pāri kārto grilētos dārzeņus un plānās šķēlītēs sagrieztu fileju.

Pārslaka ar salātu mērci un pārkaisa ar rīvētu vai drupinātu Parmezāna sieru.

Starp citu, salātus var pasniegt kopā ar vārītiem un apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, ja vēlies sātīgāku ēdienreizi!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form