Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Siltie salāti ar grilētu papriku un liellopa filejas steika šķēlītēm ir restorāna cienīga maltīte, ko var pagatavot mājās. Norādītie daudzumi paredzēti vienai porcijai.
25Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
olīveļla150 gliellopa filejas steiks1 ķiploka daiviņa1 neliels sarkanais sīpols1 dzetenā paprika5 sparģeļi1 saujaspināti pēc garšasParmezāna siers MĒRCEI:1 ĒKbalzāmetiķis vai baltvīna etiķis1 TKDižonas vai angļu sinepes1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Liellopa fileju pārsmērē ar 1 ēdamkaroti eļļas un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

2

Sīpolus sagriež daiviņās, paprikai iztīra sēklas un sagriež palielos gabalos. Dārzeņus liek bļodā, pievieno sparģeļus un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Visu apmaisa, lai eļļa noklātu dārzeņus.

3

Uzkarsē pannu (vislabāk izmantot grilpannu, tomēr derēs arī jebkura cita). Cep gaļu 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež un tikpat ilgi cep arī otru pusi. Paralēli gaļai apcep arī uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas. Izceptos produktus ietin folijā (lai neatdzistu) un atliek malā.

4

Karstajā pannā liek dārzeņus un, ik pa laikam apmaisot, cep apmēram 8 minūtes, līdz tie ir viegli apcepušies un pietiekami mīksti.

5

Lai pagatavotu mērci, baltvīna etiķi (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu), sinepes un olīveļļu sajauc, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

6

Ķeras pie salātu kārtošanas: sasildītā šķīvī liek spinātu lapas, pāri kārto grilētos dārzeņus un plānās šķēlītēs sagrieztu fileju.

7

Pārslaka ar salātu mērci un pārkaisa ar rīvētu vai drupinātu Parmezāna sieru.

Starp citu, salātus var pasniegt kopā ar vārītiem un apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, ja vēlies sātīgāku ēdienreizi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!