Karstie salāti ar liellopa gaļu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Olīveļla
Olīveļla
150 g
150 g liellopa filejas steiks
liellopa filejas steiks
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1
1 neliels sarkanais sīpols
neliels sarkanais sīpols
1
1 dzetenā paprika
dzetenā paprika
4-5
4-5 sparģeļi
sparģeļi
1 sauja
1 sauja spināti
spināti
pēc garšas
pēc garšas Parmezāna siers
Parmezāna siers
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK balzāmetiķis vai baltvīna etiķis
balzāmetiķis vai baltvīna etiķis
1 TK
1 TK Dižonas vai angļu sinepes
Dižonas vai angļu sinepes
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Siltie salāti ar grilētu papriku un liellopa filejas steika šķēlītēm ir restorāna cienīga maltīte, ko var pagatavot mājās. Norādītie daudzumi paredzēti vienai porcijai.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Liellopa fileju pārsmērē ar 1 ēdamkaroti eļļas un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

    Sīpolus sagriež daiviņās, paprikai iztīra sēklas un sagriež palielos gabalos. Dārzeņus liek bļodā, pievieno sparģeļus un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Visu apmaisa, lai eļļa noklātu dārzeņus.

    Uzkarsē pannu (vislabāk izmantot grilpannu, tomēr derēs arī jebkura cita). Cep gaļu 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež un tikpat ilgi cep arī otru pusi. Paralēli gaļai apcep arī uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas. Izceptos produktus ietin folijā (lai neatdzistu) un atliek malā.

    Karstajā pannā liek dārzeņus un, ik pa laikam apmaisot, cep apmēram 8 minūtes, līdz tie ir viegli apcepušies un pietiekami mīksti.

    Lai pagatavotu mērci, baltvīna etiķi (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu), sinepes un olīveļļu sajauc, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

    Ķeras pie salātu kārtošanas: sasildītā šķīvī liek spinātu lapas, pāri kārto grilētos dārzeņus un plānās šķēlītēs sagrieztu fileju.

    Pārslaka ar salātu mērci un pārkaisa ar rīvētu vai drupinātu Parmezāna sieru.

    Starp citu, salātus var pasniegt kopā ar vārītiem un apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, ja vēlies sātīgāku ēdienreizi!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form