Karstie salāti ar bulguru un fetas sieru
Foto: DELFI
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. saldais kartupelis jeb batāte
saldais kartupelis jeb batāte
200-300 g
200-300 g ķirbis
ķirbis
1 gab.
1 gab. neliels baklažāns
neliels baklažāns
200 g
200 g šampinjoni
šampinjoni
100 g
100 g bulgurs
bulgurs
pēc garšas
pēc garšas eļļa
eļļa
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
200 g
200 g fetas siers
fetas siers
 
svaigi zaļumi (dilles, loki, dīgsti)
svaigi zaļumi (dilles, loki, dīgsti)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
pēc garšas
pēc garšas Vidusjūras garšaugu maisījums
Vidusjūras garšaugu maisījums
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Karstie salāti
  • Siera salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Salāti lielai daļai asociējas ar ēdienu, kas nepietiekami remdē ēstgribu. Tomēr tā nebūs tad, ja tie sastāv no sātīgām sastāvdaļām un ir silti, kā šajā receptē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo saldo kartupeli, ķirbi un sagriež mazākos gabalos.

    Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, ieklāj cepamajā traukā cepamo papīru un izkārto saldā kartupeļa un ķirbja gabaliņus. Apslacina ar eļļu un liek cepties uz 15–20 minūtēm, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.

    Kamēr dārzeņi cepas, sagriež baklažānu, šampinjonus, pievieno dārzeņiem un cep, līdz visi gatavi un mīksti.

    Nelielā katliņā ber noskalotu bulguru un 200 mililitrus ūdens. Vāra tik ilgi, cik norādījis ražotājs (aptuveni 10 minūtes), līdz bulgurs uzbriedis un ir mīksts.

    Kad dārzeņi izcepušies, samaisa ar novārīto bulguru (nokāstu).

    Apslaka dārzeņus ar eļļu, uzspiež apelsīna sulu un pārber garšvielas, zaļumus. Apmaisa un visbiedzot pievieno fetas siera gabaliņus, lieki neaizraujoties ar maisīšanu, lai siers neizjūk.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form