Karstie vistas salāti – gatavojam kopā ar bērnu
Foto: Shutterstock
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 gurķis
gurķis
 
vistas vai paipalas olas
vistas vai paipalas olas
 
tomāti vai ķirštomāti
tomāti vai ķirštomāti
2-4
2-4 vistas filejas
vistas filejas
4-8
4-8 kartupeļi
kartupeļi
 
ledus salāti (der visi kraukšķīgie salāti)
ledus salāti (der visi kraukšķīgie salāti)
0.5
0.5 sīpols
sīpols
 
mērce*
mērce*
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Karstie vistas salāti, gatavojam kopā ar bērnu - recepte "pa lomām".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pieaugušais: nomizo kartupeļus, sagriež un vāra gatavus.

    Bērns: nomazgā salātus, tomātus un gurķus.

    Pieaugušais: vistas fileju sagriež palielos gabalos (jo cepjoties saraujas), liek uz sakarsētas pannas un apcep. uzliek katlu ar ūdeni, uzmanīgi ieliek olas un vāra gatavas.

    Bērns: saplucina salātus traukā /pieaugušais parāda kā to izdarīt labāk/.

    Pieagušais: pie saplucinātajiem salātiem liek garšvielas. Kartupeļiem pievieno sāli. Sagriež sīpolu.

    Bērns: pieaugušais piešķir nepārāk asu nazi, lai varētu sagriezt gurķi.

    Pieaugušais: olas nolej, pārlej aukstu ūdeni un nedaudz atdzesē /jo olas pievieno salātiem siltas/. Pie vistas pannā pievieno sīpolus un pārbauda kartupeļu gatavību.

    Bērns: sagriež tomātus – 4 daļās, vai pēc izvēles. Pieaugušais piepalīdz sagriezt tomātus, ja bērns netiek līdzi. Nomizo olas.

    Pieaugušais: ja mājās atrod balzamiko etiķi, tad 1 TK etiķa pārlej vistai, samaisa un turpina cept līdz pazūd etiķa smarža, tad ņem nost no uguns, pievieno salātiem. Kartupeļus nolej, notvaiko un sagriež rupjos gabalos.

    Bērns: sagriež olas, kā nu māk. Bet pieaugušais, ar vienu aci vēro, vai visa ola nonāk salātu traukā, nevis tikai kāda puncī.

    Pieaugušais: salātus apmaisa, pēc neilga laika vēlreiz apmaisa un pasniedz.

    *mērce - izmantojiet tās mērces, kas jums pašiem labāk patīk vai var arī neizmantot

    *balzamiko piedod karamelizētāku izskatu un uzlabo garšu.

    Iesūtīja: jasmina

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form