
Karstie vistas salāti, gatavojam kopā ar bērnu - recepte "pa lomām".
Pieaugušais: nomizo kartupeļus, sagriež un vāra gatavus.
Bērns: nomazgā salātus, tomātus un gurķus.
Pieaugušais: vistas fileju sagriež palielos gabalos (jo cepjoties saraujas), liek uz sakarsētas pannas un apcep. uzliek katlu ar ūdeni, uzmanīgi ieliek olas un vāra gatavas.
Bērns: saplucina salātus traukā /pieaugušais parāda kā to izdarīt labāk/.
Pieagušais: pie saplucinātajiem salātiem liek garšvielas. Kartupeļiem pievieno sāli. Sagriež sīpolu.
Bērns: pieaugušais piešķir nepārāk asu nazi, lai varētu sagriezt gurķi.
Pieaugušais: olas nolej, pārlej aukstu ūdeni un nedaudz atdzesē /jo olas pievieno salātiem siltas/. Pie vistas pannā pievieno sīpolus un pārbauda kartupeļu gatavību.
Bērns: sagriež tomātus – 4 daļās, vai pēc izvēles. Pieaugušais piepalīdz sagriezt tomātus, ja bērns netiek līdzi. Nomizo olas.
Pieaugušais: ja mājās atrod balzamiko etiķi, tad 1 TK etiķa pārlej vistai, samaisa un turpina cept līdz pazūd etiķa smarža, tad ņem nost no uguns, pievieno salātiem. Kartupeļus nolej, notvaiko un sagriež rupjos gabalos.
Bērns: sagriež olas, kā nu māk. Bet pieaugušais, ar vienu aci vēro, vai visa ola nonāk salātu traukā, nevis tikai kāda puncī.
Pieaugušais: salātus apmaisa, pēc neilga laika vēlreiz apmaisa un pasniedz.
*mērce - izmantojiet tās mērces, kas jums pašiem labāk patīk vai var arī neizmantot
*balzamiko piedod karamelizētāku izskatu un uzlabo garšu.
Iesūtīja: jasmina