Foto: Shutterstock
Karstie vistas salāti, gatavojam kopā ar bērnu - recepte "pa lomām".
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gurķis vistas vai paipalas olas tomāti vai ķirštomāti vistas filejas kartupeļi ledus salāti (der visi kraukšķīgie salāti)0.5 sīpols mērce*

Sagatavošana

1

Pieaugušais: nomizo kartupeļus, sagriež un vāra gatavus.

2

Bērns: nomazgā salātus, tomātus un gurķus.

3

Pieaugušais: vistas fileju sagriež palielos gabalos (jo cepjoties saraujas), liek uz sakarsētas pannas un apcep. uzliek katlu ar ūdeni, uzmanīgi ieliek olas un vāra gatavas.

4

Bērns: saplucina salātus traukā /pieaugušais parāda kā to izdarīt labāk/.

5

Pieagušais: pie saplucinātajiem salātiem liek garšvielas. Kartupeļiem pievieno sāli. Sagriež sīpolu.

6

Bērns: pieaugušais piešķir nepārāk asu nazi, lai varētu sagriezt gurķi.

7

Pieaugušais: olas nolej, pārlej aukstu ūdeni un nedaudz atdzesē /jo olas pievieno salātiem siltas/. Pie vistas pannā pievieno sīpolus un pārbauda kartupeļu gatavību.

8

Bērns: sagriež tomātus – 4 daļās, vai pēc izvēles. Pieaugušais piepalīdz sagriezt tomātus, ja bērns netiek līdzi. Nomizo olas.

9

Pieaugušais: ja mājās atrod balzamiko etiķi, tad 1 TK etiķa pārlej vistai, samaisa un turpina cept līdz pazūd etiķa smarža, tad ņem nost no uguns, pievieno salātiem. Kartupeļus nolej, notvaiko un sagriež rupjos gabalos.

10

Bērns: sagriež olas, kā nu māk. Bet pieaugušais, ar vienu aci vēro, vai visa ola nonāk salātu traukā, nevis tikai kāda puncī.

11

Pieaugušais: salātus apmaisa, pēc neilga laika vēlreiz apmaisa un pasniedz.

*mērce - izmantojiet tās mērces, kas jums pašiem labāk patīk vai var arī neizmantot

*balzamiko piedod karamelizētāku izskatu un uzlabo garšu.

Iesūtīja: jasmina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!