Kārtainā mīkla
Foto: Shutterstock
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Sajaucot kārtainās mīklas masu ir iespējams izvēlēties dažādas uzkodas, ko pagatavot. No kārtainās mīklas cep buljona pīrādziņus (divas receptes porcijas pietiks 60 pīrādziņiem), sālsstandziņas, saldus cepumus, tītās tūtiņas, mazus groziņus, austiņas, saldos pīrādziņus un citus gardumus.

Sviestu sadala 3 daļās.

Etiķi samaisa ar ūdeni.

Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā 1/3 sviesta un saplucina to kopā ar miltiem smalki, tad pievieno aukstu ūdeni, kas sajaukts ar etiķi un samīca. Izrullē aptuveni puscentimetru biezā kvadrātā, 2/3 mīklas apsmērē ar otro porciju no 1/3 sviesta (neapsmērēt malas!).

Tad mīklu saloka: vispirms neapsmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā.

Mīklu viegli ar delnu dauza 2 pretējos virzienos, tā izspiežot lieko gaisu (citādi tas pārplēsīs mīklu un sviests nāks ārā). Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat.

Ledusskapī 10-15 minūtes patur, atkal izrullē, uzsmērē atlikušo 1/3 sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10-15 minūtes. Izrullē un saloka tāpat. Pēc vēlēšanās un iespējām atdzesēšanu un rullēšanu-locīšanu var atkārtot vēl vairākas reizes – mīkla labāk celsies, būs čauganāka. Tikai nedrīkst pārāk ilgi dzesēt neapsegtu – izveidosies garoza, ko nevarēs likvidēt.

Ja mīkla jāuzglabā līdz rītam (vai ilgāku laiku), to ieliek polietilēna maisiņā un tad ledusskapī (saldētavā).

Iesūtīja: Rita

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form