Foto: Shutterstock
Sajaucot kārtainās mīklas masu ir iespējams izvēlēties dažādas uzkodas, ko pagatavot. No kārtainās mīklas cep buljona pīrādziņus (divas receptes porcijas pietiks 60 pīrādziņiem), sālsstandziņas, saldus cepumus, tītās tūtiņas, mazus groziņus, austiņas, saldos pīrādziņus un citus gardumus.
50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmīksts sviests250 gmilti100 gauksts ūdens1 TKetiķis

Sagatavošana

1

Sviestu sadala 3 daļās.

2

Etiķi samaisa ar ūdeni.

3

Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā 1/3 sviesta un saplucina to kopā ar miltiem smalki, tad pievieno aukstu ūdeni, kas sajaukts ar etiķi un samīca. Izrullē aptuveni puscentimetru biezā kvadrātā, 2/3 mīklas apsmērē ar otro porciju no 1/3 sviesta (neapsmērēt malas!).

4

Tad mīklu saloka: vispirms neapsmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā.

5

Mīklu viegli ar delnu dauza 2 pretējos virzienos, tā izspiežot lieko gaisu (citādi tas pārplēsīs mīklu un sviests nāks ārā). Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat.

6

Ledusskapī 10-15 minūtes patur, atkal izrullē, uzsmērē atlikušo 1/3 sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10-15 minūtes. Izrullē un saloka tāpat. Pēc vēlēšanās un iespējām atdzesēšanu un rullēšanu-locīšanu var atkārtot vēl vairākas reizes – mīkla labāk celsies, būs čauganāka. Tikai nedrīkst pārāk ilgi dzesēt neapsegtu – izveidosies garoza, ko nevarēs likvidēt.

Ja mīkla jāuzglabā līdz rītam (vai ilgāku laiku), to ieliek polietilēna maisiņā un tad ledusskapī (saldētavā).

Iesūtīja: Rita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!