Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
Pamatnei
šķipsna
Krēmam
pēc garšas

Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

Olu baltumus liek traukā un ar elektrisko mikseri vidējā ātrumā puto, līdz putas sāk kļūt gaisīgas.

Joprojām putojot, pievieno olbaltumu masai šķipsniņu sāls. Tad pamazām pievieno pūdercukuru, kad viss pūdercukurs pievienots, mikseri slēdz uz ātrāko režīmu un puto 7-8 min, līdz masa kļuvusi stingra un spīdīga.

Masu sadala 2 daļās un klāj uz cepampapīra sev tīkamajā formā. Cepamo papīru vēlams mazliet ietaukot, lai pēc tam varētu vieglāk noņemt gatavo bezē.

Bezē plāksnes cep 150°C aptuveni stundu, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus ir mīksts un porains. Bezē pamatnes atdzesē.

Gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar mazliet cukura un sajauc ar bezpiedevu jogurtu.

Veido kūku. Uz apakšējās bezē plāksnes uzsmērē pusi krēma, liek ogas, tad liek otru bezē plāksni, krēmu un ogas.

Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form