Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas ogas
ogas
Pamatnei
6
6 olu baltumi
olu baltumi
300 g
300 g pūdercukurs
pūdercukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Krēmam
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
200 ml
200 ml bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
  • Austrāliešu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu baltumus liek traukā un ar elektrisko mikseri vidējā ātrumā puto, līdz putas sāk kļūt gaisīgas.

    Joprojām putojot, pievieno olbaltumu masai šķipsniņu sāls. Tad pamazām pievieno pūdercukuru, kad viss pūdercukurs pievienots, mikseri slēdz uz ātrāko režīmu un puto 7-8 min, līdz masa kļuvusi stingra un spīdīga.

    Masu sadala 2 daļās un klāj uz cepampapīra sev tīkamajā formā. Cepamo papīru vēlams mazliet ietaukot, lai pēc tam varētu vieglāk noņemt gatavo bezē.

    Bezē plāksnes cep 150°C aptuveni stundu, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus ir mīksts un porains. Bezē pamatnes atdzesē.

    Gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar mazliet cukura un sajauc ar bezpiedevu jogurtu.

    Veido kūku. Uz apakšējās bezē plāksnes uzsmērē pusi krēma, liek ogas, tad liek otru bezē plāksni, krēmu un ogas.

    Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form