Foto: Privātais arhīvs
Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšasogas PAMATNEI:6 olu baltumi300 gpūdercukurs šķipsnasāls KRĒMAM:200 mlsaldais krējums200 mlbezpiedevu jogurts pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Olu baltumus liek traukā un ar elektrisko mikseri vidējā ātrumā puto, līdz putas sāk kļūt gaisīgas.

2

Joprojām putojot, pievieno olbaltumu masai šķipsniņu sāls. Tad pamazām pievieno pūdercukuru, kad viss pūdercukurs pievienots, mikseri slēdz uz ātrāko režīmu un puto 7-8 min, līdz masa kļuvusi stingra un spīdīga.

3

Masu sadala 2 daļās un klāj uz cepampapīra sev tīkamajā formā. Cepamo papīru vēlams mazliet ietaukot, lai pēc tam varētu vieglāk noņemt gatavo bezē.

4

Bezē plāksnes cep 150°C aptuveni stundu, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus ir mīksts un porains. Bezē pamatnes atdzesē.

5

Gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar mazliet cukura un sajauc ar bezpiedevu jogurtu.

6

Veido kūku. Uz apakšējās bezē plāksnes uzsmērē pusi krēma, liek ogas, tad liek otru bezē plāksni, krēmu un ogas.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!