Foto: Shutterstock
Gaisīgi un kraukšķīgi groziņi, kas pildīti ar ziemas gardumiem - dzērvenēm, riekstiem un medu. Piemēroti gan brīvdienu vaļas brīžiem, gan svētku reizei.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 mlžāvētas dzērvenes3 ĒKapelsīnu sula100 gvalrieksti1 ĒKmedus500 gkārtainā mīkla1 olas

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni 190°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Gatavo pildījumu. Bļodiņā ieber dzērvenes, aplej ar apelsīnu sulu, izmaisa un atstāj mērcēties vismaz uz 10 minūtēm. Pievieno drupinātus valriekstus un medu.

3

Nedaudz atlaidina kārtaino mīklu, ar glāzes palīdzību izspiež no tās aplīšus. Pusi izgriezto aplīšu atliek malā, pārējiem ar mazāka izmēra glāzīti apļa centrā izspiež mazākus aplīšus tā, lai veidotos mīklas gredzeni.

4

Uz cepamplāts ar atstarpi izkārto lielos apļus, tos ar dakšiņu viscauri sadursta un apsmērē ar sakultu olu. Pēc tam tiem pa virsu liek mīklas gredzenus. Arī gredzenus apsmērē ar sakultu olu.

5

Mīklas groziņus liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns. Ja vidiņi uzpūtušies, tos ar dakšiņu sadursta, lai noplok. Groziņos pilda dzērveņu, valriekstu maisījumu un liek atpakaļ krāsnī, temperatūru noregulējot uz 170°C. Cep apmēram 20 minūtes, līdz groziņi zeltaini un uzpūtušies.

6

Izceptiem groziņiem ļauj mirkli atpūsties (apmēram 30 minūtes), pasniedz siltus.

Padoms: no mazajiem aplīšiem izcep pildītus cepumiņus. Uz viena aplīša centrā liek izvēlēto pildījumu (piemēram, ievārījumu, sieru vai abus kopā), bet otru aplīti liek pa virsu. Ar dakšiņu visapkārt saspiež kopā maliņu, kā arī ar dakšiņu centrā iedur caurumiņus, lai būtu kur izdalīties pildījuma tvaikam. Virsmu nosmērē ar olu un liek cepties 180°C karstā cepeškrāsnī, apmēram pusstundu, līdz cepumiņi zeltaini un uzpūtušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!