Kārtainās mīklas pīrādziņi ar spinātiem
Foto: G. Barauskiene
3.6000 5
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Veikalos nopērkamā gatavā kārtainā mīkla ir glābiņš steidzīgajām vai ne tik pieredzējušajām saimniecēm - vien jāizdomā, kādus pīrāgus vai smalkmaizītes vēlies pagatavot, atlaidini saldēto mīklu un ātri pagatavo, iepriecinot sevi un ģimeni ar svaigi ceptām maizītēm brīvdienu rītā vai uzņemot negaidītus viesus. Šoreiz - kārtainās mīklas pīrāgi ar biezpienu un spinātiem, kas būs laba ideja brokastīm kādā no tām dienām, kad šķiet, ka vairs nezini, ko pagatavot.

Mīklas loksnes izņem no iepakojuma un izkārto uz cepampapīra, ļaujot mīklai atkust istabas temperatūrā.

Katru mīklas loksni pārgriez uz pusēm, iegūstot 12 mīklas kvadrātus.

Spinātus noskalo un nosusini.

Labi sakarsētā, sausā pannā bez taukvielām apgrauzdē riekstus, līdz tie ir zeltaini brūni.

Citā pannā izkausē sviestu un uz vidējas liesmas karsē spinātus, līdz tie saplok.

Samaisa spinātus ar biezpienu un riekstiem, pievieno sāli un liek masu uz sagatavotajiem mīklas kvadrātiem - aptuveni pusotru, divas ēdamkarotes biezpiena masas katra mīklas kvadrāta centrā. Mīklas stūrīšus pārloka pildījumam, veidojot aploksnītes.

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos aptuveni 15-20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form