Kārtainās mīklas pīrāgs ar vīģēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
60 g
60 g sviests
sviests
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
8
8 uz pusēm pārgrieztas vīģes
uz pusēm pārgrieztas vīģes
 
grieķu jogurts pasniegšanai
grieķu jogurts pasniegšanai
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vīģes ir patīkams atklājums katram saldummīlim, turklāt karamelizētā versijā tās rada pavisam neparastu garšu kombināciju. Šajā receptē karamelizētās vīģes lieliski kontrastē ar grieķu jogurtu, kas šo saldo ēdienu padara svaigāku un varbūt pat pavasarīgāku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

    Uz sausas pannas uzber cukuru un karsē to, līdz izkusis un kļuvis brūns. Pievieno sviestu, vaniļas ekstraktu un iemaisa to.

    Karamelizētajai masai pievieno vīģes un ļauj tām pāris minūtes sautēties cukura masā.

    Izklāj cepamajā veidnē vai kūkas formā ar 20 cm diametru kārtaino mīklu tā, lai arī malas ir noklātas. Sadursta mīklu ar dakšiņu, lai izveidojas caurumi un mīkla cepoties nepiepūstos. Pa virsu mīklai izkārto karamelizētās vīģes.

    Cep aptuveni 25 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies zeltaini brūna.

    Atdzesē pīrāgu aptuveni 10 minūtes un pasniedz ar grieķu jogurtu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form