
Vīģes ir patīkams atklājums katram saldummīlim, turklāt karamelizētā versijā tās rada pavisam neparastu garšu kombināciju. Šajā receptē karamelizētās vīģes lieliski kontrastē ar grieķu jogurtu, kas šo saldo ēdienu padara svaigāku un varbūt pat pavasarīgāku.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Uz sausas pannas uzber cukuru un karsē to, līdz izkusis un kļuvis brūns. Pievieno sviestu, vaniļas ekstraktu un iemaisa to.
Karamelizētajai masai pievieno vīģes un ļauj tām pāris minūtes sautēties cukura masā.
Izklāj cepamajā veidnē vai kūkas formā ar 20 cm diametru kārtaino mīklu tā, lai arī malas ir noklātas. Sadursta mīklu ar dakšiņu, lai izveidojas caurumi un mīkla cepoties nepiepūstos. Pa virsu mīklai izkārto karamelizētās vīģes.
Cep aptuveni 25 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies zeltaini brūna.
Atdzesē pīrāgu aptuveni 10 minūtes un pasniedz ar grieķu jogurtu. Lai labi garšo!