Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vīģes ir patīkams atklājums katram saldummīlim, turklāt karamelizētā versijā tās rada pavisam neparastu garšu kombināciju. Šajā receptē karamelizētās vīģes lieliski kontrastē ar grieķu jogurtu, kas šo saldo ēdienu padara svaigāku un varbūt pat pavasarīgāku.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
kārtainā mīkla60 gpūdercukurs60 gsviests1 TKvaniļas ekstrakts8 uz pusēm pārgrieztas vīģes grieķu jogurts pasniegšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

2

Uz sausas pannas uzber cukuru un karsē to, līdz izkusis un kļuvis brūns. Pievieno sviestu, vaniļas ekstraktu un iemaisa to.

3

Karamelizētajai masai pievieno vīģes un ļauj tām pāris minūtes sautēties cukura masā.

4

Izklāj cepamajā veidnē vai kūkas formā ar 20 cm diametru kārtaino mīklu tā, lai arī malas ir noklātas. Sadursta mīklu ar dakšiņu, lai izveidojas caurumi un mīkla cepoties nepiepūstos. Pa virsu mīklai izkārto karamelizētās vīģes.

5

Cep aptuveni 25 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies zeltaini brūna.

6

Atdzesē pīrāgu aptuveni 10 minūtes un pasniedz ar grieķu jogurtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!