Foto: @ilonasuharu
Pīrāgi ar smilšu vai biskvīta mīklas pamatni man jau apnikuši, arī kūkas ar drupinātu cepumu pamatni mani vairs nespēj sajūsmināt, tādēļ nolēmu pagatavot ko īpašu - klasisku, glīti rūtainu kārtainās mīklas pīrāgu ar maskarpones un ievārījuma pildījumu. Tā bija patiešām laba ideja, jo pīrāgs izdevās izcili gards.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 plāksnes saldētas kārtainās bezrauga mīklas500 maskarpone vai bezpiedevu krēmsiers1 TKmilti2 ĒKcukurs2 olas1 paciņa vaniļas cukura2 ĒKskābs ievārījums

Sagatavošana

1

Atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes izrullē 3-4 mm plānas. Izklāj veidni ar cepamo papīru, liek mīklu veidnē, izveido uz augšu mīklas maliņas. Maliņas var veidot, arī nogriežot nepieciešamā platuma mīklas sloksni no citas mīklas plāksnes. Liek veidni ledusskapī.

2

Gatavo pildījumu. Sakuļ olas ar cukuru. Pievieno maskarponi, vaniļas cukuru un karotīti miltu. Visu samaisa viendabīgā masā.

Foto: @ilonasuharu
3

Izņem no ledusskapja veidni, ieziež mīklas pamatni ar ievārījumu, tad liek veidnē maskarpones pildījumu, izlīdzina, pārziež ar ievārījuma kārtiņu.

Foto: @ilonasuharu
4

Ja vēlas, var sagriezt mīklas plāksni sloksnītēs un virs pīrāga pildījuma izveidot rūtiņu rakstu, bet tas nav obligāts pasākums. Ja mīklas sānu malas ir pārāk augstas, tās pārloka pāri pildījumam.

Foto: @ilonasuharu
5

Pīrāgu cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Foto: Илона Сухарученкова

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!