Kārtainās mīklas pīrāgs ar maskarpones un ievārījuma pildījumu
Foto: @ilonasuharu
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Pīrāgi ar smilšu vai biskvīta mīklas pamatni man jau apnikuši, arī kūkas ar drupinātu cepumu pamatni mani vairs nespēj sajūsmināt, tādēļ nolēmu pagatavot ko īpašu - klasisku, glīti rūtainu kārtainās mīklas pīrāgu ar maskarpones un ievārījuma pildījumu. Tā bija patiešām laba ideja, jo pīrāgs izdevās izcili gards.

Atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes izrullē 3-4 mm plānas. Izklāj veidni ar cepamo papīru, liek mīklu veidnē, izveido uz augšu mīklas maliņas. Maliņas var veidot, arī nogriežot nepieciešamā platuma mīklas sloksni no citas mīklas plāksnes. Liek veidni ledusskapī.

Gatavo pildījumu. Sakuļ olas ar cukuru. Pievieno maskarponi, vaniļas cukuru un karotīti miltu. Visu samaisa viendabīgā masā.

Kārtainās mīklas pīrāgs ar maskarpones un ievārījuma pildījumu
Foto: @ilonasuharu

Izņem no ledusskapja veidni, ieziež mīklas pamatni ar ievārījumu, tad liek veidnē maskarpones pildījumu, izlīdzina, pārziež ar ievārījuma kārtiņu.

Kārtainās mīklas pīrāgs ar maskarpones un ievārījuma pildījumu
Foto: @ilonasuharu

Ja vēlas, var sagriezt mīklas plāksni sloksnītēs un virs pīrāga pildījuma izveidot rūtiņu rakstu, bet tas nav obligāts pasākums. Ja mīklas sānu malas ir pārāk augstas, tās pārloka pāri pildījumam.

Kārtainās mīklas pīrāgs ar maskarpones un ievārījuma pildījumu
Foto: @ilonasuharu

Pīrāgu cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kārtainās mīklas pīrāgs ar maskarpones un ievārījuma pildījumu
Foto: Илона Сухарученкова

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form