Jau labu laiku pa virtuālo vidi klejo daudz un dažādas receptes par kārtainās mīklas smalkmaizītēm, kas pildītas ar vārīto krēmu. Pilna mute siekalām? Jā, man arī. Tāpēc sapirkos visu nepieciešamo lai izmēģinātu savus spēkus šajā jomā.

Kopumā sanāca labi, ņemot vērā, ka es negatavoju savās mājās un pie rokas nebija tik ierasto priekšmetu, kas nepieciešami gatavošanai. Lai vai kā, centos cik spēka un kopēju garšu tas nemaitāja. Zinu, ka tuvākajā nākotnē es šo recepti atkārtošu vēlreiz. Recepte ir ārkārtīgi vienkārša un to ir ļoti grūti sabojāt. Ticiet man!

60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kārtainās mīklas iepakojums4 olu dzeltenumi4 ĒKcukurs puspaciņa mandeļu skaidiņas3 TKkartupeļu ciete300 mlpiens vaniļas esence pūdercukurs

Sagatavošana

1

Apmēram 300 ml piena lej katliņā, pievieno 4 ēdmakarotes cukura un liek uz lēnas uguns karsēties.

2

Kamēr piens karsējas, samaļ mandeļu skaidiņas. Man bija rokas blenderis, līdz ar to nesanāca tik smalki samalt, kā gribētos. Samaltās mandeles ber karstajā pienā un uzvāra.

3

Četrus olas dzeltenumus kopā ar vaniļas esenci (var aizstāt ar vaniļas cukuru, tikai tad pienam norēķina 1 ēdamkaroti mazāk cukura) un 3 tējkarotēm (ar kaudzi) kartupeļu cietes sakuļ gaišās putās.

4

Kad piens uzvārījies, to ļoti uzmanīgi pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem, nepārtraukti maisot. Es ieteiktu sākumā karsto pienu aktīvi iemaisīt pa ēdamkarotei. Un, kad jau masa paliek pašķidrāka, nepārtraukti maisot, lēnām pielej pārējo pienu.

5

Olu - piena masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns, turpinot aktīvi maisīt, karsē, līdz tā sabiezē. Atliek malā nedaudz atdzesēties.

6

Tālāk jau atliek vien cepšanas vaina. Ņem kārtaino mīklu, veidojam no tās smalkmaizīšu formu. Internetā ir pilns ar dažādām versijām. Šajā reizē mīklu sagriezām četrstūros, kurus nedaudz izveltnējām un vienu malu sagriezām skariņās.

7

Pretējo malu skariņām nedaudz paceļot, pa vidu liek krēma pildījumu. Skaras savirpinot pārloka pāri un saspiež. Ja būtu konditorejas tūta, būtu ideāli, bet tādas ekstras nebija, līdz ar to izlīdzējāmies ar tējkaroti.

8

Smalkmaizītes kārto uz cepamās plāts, pārziež ar sakultu olu un liek cepties apmēram 180 - 200 grādos līdz zeltainam brūnumam.

Dažām krēms patecēja nedaudz laukā, jo bija par daudz salikts. Taču tas pie pirmās reizes ir piedodami. Gatavās smalkmaizītes pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!