Foto: Publicitātes foto
Šī smalkā maltīte, kas ar savu izskatu atgādina par pavasara un siltuma tuvošanos, kļūs par perfektām 8. marta brokastīm, ar ko palutināt dāmas jau no agra rīta! Nav mazvarīgi, ka šādu brokastu pagatavošana nebūs arī sarežģīta. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 cukīni200 gkārtainā mīkla4 ĒKkazas siers saujabazilika lapiņas

Sagatavošana

1

Sagatavo lielu katlu ar verdošu ūdeni un lielu bļodu ar aukstu ūdeni.

2

Sagriež cukīni plānās šķēlēs (šķērseniski, lai sanāk daudz plānu cukīni aplīšu). Ieliek cukīni šķēlītes verdošā ūdenī uz 20 sekundēm, pēc kā uzreiz pārliek tās aukstā ūdenī – tas jādara, lai padarītu cukīni mīkstākus, bet nevārītu.

3

Izrullē kārtaino mīklu aptuveni 2 mm biezumā un sagriež apmēram 7x30 cm sloksnēs.

4

Sajauc sieru ar sakapātu baziliku, un ar šo maisījumu plānā slānītī pārsmērē katru kārtainās mīklas gabalu.

5

Kārto cukīni šķēles uz mīklas sloksnes gar vienu sloksnes malu tā, lai puse no cukīni ripiņas atrastos uz mīklas, bet otra puse būtu pāri mīklas malai. Katru nākamo cukīni gabaliņu liek tā, lai aptuveni puse no šī gabaliņa būtu virsū iepriekšējam. Cukīni šķēles jāsaliek vienmērīgi visas mīklas sloksnes garumā.

6

Otru mīklas malu, kas palikusi brīva, uzliek virsū sakārtotajiem cukīni. Pārloka mīklas sloksni uz pusēm, lai daļa no cukīni paliek mīklas "kabatiņā", bet daļa vīd ārā no tās, un mīklu viegli piespiež, lai krēmsiers "salīmējas" ar cukīni.

7

Mīklas sloksni ar cukīni no viena gala sarullē, lai izveidotos ziedam līdzīga forma, un, balstot uz tās malas, kur apakšā ir mīkla, liek cepamajā pannā, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

8

Cep līdz 160°C sakarsētā cepeškrāsnī ~25 minūtes.

9

Kārto uz šķīvja, rotājot ar bazilika lapām un rozā pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!