
Kraukšķīgas un kārdinošas kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējuma pildījuma. Nelielam skābumiņam trubiņās ieziež arī kādu ogu ievārījumu.
Kārtaino mīklu atlaidina, ja tā saldēta, un izrullē lielā taisnstūrī, kas ir vismaz 40 cm garš un 16 cm plats. Mīklu sagriež aptuveni 2 cm biezās strēmelītēs. Pēc tam katru strēmelīti uzmanīgi samitrina ar aukstu ūdeni un aptin trubiņas formai, lai tā stingri turētos. No mīklas daudzuma jāsanāk vismaz 8 trubiņām.
Kad visas trubiņas satītas, tās apviļā cukurā, saliek uz cepešplāts un liek cepeškrāsnī cepties 200°C. Cep 20 minūtes, līdz tās zeltainas. Tad izņem no krāsns un atdzesē.
Kamēr trubiņas dziest, saputo saldo krējumu ar cukuru, bet tā, lai putukrējums nebūtu pārāk salds.
No atdzisušajām trubiņām izņem formiņas un ieziež tajās ievārījumu. Tad ar konditorejas tūtas palīdzību trubiņās iespiež putukrējumu un pasniedz. Lai labi garšo!
Comment Form

