Foto: Shutterstock
Kraukšķīgas un kārdinošas kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējuma pildījuma. Nelielam skābumiņam trubiņās ieziež arī kādu ogu ievārījumu.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gkārtainā mīkla150 mlsaldais krējums cukurs4 ĒKievārījums PIEDERUMI: trubiņu konusa formiņas

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu atlaidina, ja tā saldēta, un izrullē lielā taisnstūrī, kas ir vismaz 40 cm garš un 16 cm plats. Mīklu sagriež aptuveni 2 cm biezās strēmelītēs. Pēc tam katru strēmelīti uzmanīgi samitrina ar aukstu ūdeni un aptin trubiņas formai, lai tā stingri turētos. No mīklas daudzuma jāsanāk vismaz 8 trubiņām.

2

Kad visas trubiņas satītas, tās apviļā cukurā, saliek uz cepešplāts un liek cepeškrāsnī cepties 200°C. Cep 20 minūtes, līdz tās zeltainas. Tad izņem no krāsns un atdzesē.

3

Kamēr trubiņas dziest, saputo saldo krējumu ar cukuru, bet tā, lai putukrējums nebūtu pārāk salds.

4

No atdzisušajām trubiņām izņem formiņas un ieziež tajās ievārījumu. Tad ar konditorejas tūtas palīdzību trubiņās iespiež putukrējumu un pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!