Kārtainie dārzeņu salāti ar sieru un grauzdiņiem
Foto: DELFI
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
Ķīnas kāposts (6-8 lapas)
Ķīnas kāposts (6-8 lapas)
2 gab.
2 gab. Tomāti
Tomāti
1/2
1/2 Konservēta kukurūza
Konservēta kukurūza
1 gab.
1 gab. Paprika
Paprika
250 g
250 g Siers
Siers
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
250 g
250 g Majonēze
Majonēze
2 gab.
2 gab. Ķiploki (daiviņas)
Ķiploki (daiviņas)
Grauzdiņu pagatavošanai
6 šķēles
6 šķēles Baltmaize
Baltmaize
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
pēc garšas
pēc garšas Garšvielas
Garšvielas
4 TK
4 TK Eļļa
Eļļa
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dažādi salāti
  • Siera salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Svinību reizēs neiztikt bez klasikas – rasola, bet, ja tam ir pateikts stingrs nē, tad jādomā alternatīvas. Viena no tām var būt kārtainie dārzeņu salāti ar kraukšķīgiem grauzdiņiem, kuri smeķēs arī veģetāriešiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Receptē minētais sastāvdaļu daudzums pietiks divām nelielām salātu bļodiņām.

    Atsevišķā trauciņā iespiež visu majonēzi, pievieno tai izspiestas 2 līdz 3 ķiploka daiviņas. Visu samaisa.

    Baltmaizes šķēles sagriež kubiciņos, apslaka tās ar eļļu, pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc paša vēlmes. Kubiciņus ber uz plāts un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 6 līdz 9 minūtes. Grauzdiņi būs gatavi tad, kad tie būs kļuvuši zeltaini brūni. Tos izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Ātrajā variantā izmanto veikalā nopērkamos grauzdiņus.

    Citā traukā gatavo kārtainos salātus, kas tiek kārtoti traukā šādā secībā – Ķīnas kāposts, majonēze, tomāti, konservētā kukurūza, paprika, majonēze, rīvēts siers un grauzdiņi.

    Nomazgā Ķīnas kāposta lapas, nosusina un sagriež strēmelēs. Pārkaisa pāri sāli, kā arī pāržiež ar majonēzi.

    Strēmelēs pārgriež tomātus, pārkaisa tos pāri majonēzei. Nākamo kārtu pārber ar konservēto kukurūzu un strēmelēs sagrieztu papriku. Atkal visu pārklāj ar majonēzi.

    Atsevišķā traukā uz smalkās rīves sarīvē sieru.

    Gatavo salātu pēdējo kārtu – tos bagātīgi pārklāj ar sieru un kraukšķīgiem baltmaizes grauzdiņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Garšvielas Latvijas svētku receptes Bērnu ballītes ēdieni Bēru mielasts Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Helovīna ēdieni Ikdienas maltītei Kāzu ēdienkarte Kristību ēdienkarte Lieldienu receptes Līgo svētku un Jāņu receptes Mārtiņdienas cienasts Mātes dienas ēdieni Romantiskas vakariņas Ziemassvētku receptes Viegla vasaras maltīte Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni bērniem Ēdieni veģetāriešiem Gavēņa laika ēdieni Piknika ēdienu receptes Baltmaize Eļļa Ķiploki Konservēta kukurūza Majonēze Paprika Sāls Siers Tomāti Brokastis Launags Pusdienas Vakariņas Cepeškrāsns Cepšana Dažādi salāti Siera salāti Pasniegt atdzesētu viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form