Kārtainie mencu aknu salāti svētku galdam
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 bundža mencu aknu
bundža mencu aknu
1
1 sīpols
sīpols
4-5
4-5 vārītas olas
vārītas olas
2
2 svaigi gurķi
svaigi gurķi
2
2 burkāni
burkāni
3
3 vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas majonēze
majonēze
 
zaļumi dekoram
zaļumi dekoram
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Kad rasols un siļķe "kažokā" apnikuši, izmēģini ko jaunu – salātu kārtojumu ar mencu aknām. Šī kārtojuma pagatavošanai tev būs nepieciešami vien pāris pavisam vienkārši produkti, bet rezultāts izdosies izcili gards. Lieliska recepte svētku galdam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej, notecina lieko šķidrumu, saberot sīpolus caurdurī.

    Olas sakapā vai sarīvē uz rupjās rīves. Mencu aknām nolej lieko šķidrumu, sasmalcina tās. Kartupeļus, burkānus un gurķus sagriež kubiņos.

    Salātu kārtošanai izmanto kūkas formu noņemamo malu vai kārto salātus porcijās uz šķīvjiem, izmantojot konditorejas riņķus.

    Salātu sastāvdaļas liek kārtām. Vienmērīgā slānī izkārto kartupeļus, tad liek sīpolus. Liek mencu aknas, gurķus, pārslaka ar majonēzi, tad liek burkānus un atkal majonēzi, pārber ar rīvētajām olām.

    Liek salātus ledusskapī uz stundu, tad izņem, uzmanīgi noņem formas malu.

    Dekorē ar zaļumiem un vārīu olu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form