"Man tik ļoti sakārojās nobaudīt šos kārtainos salātiņus, ka tie pat īsti savilkties nepaspēja, kad jau ķēros pie dakšiņas. Īsts gardums gan svētkiem, gan ikdienai!" tā pārbaudītu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Salātu pagatavošanai nepieciešams metāla gredzens vai kūkas formas noņemamā mala (bez pamatnes) 22 cm diametrā.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 vārīti kartupeļi, vidēji lieli3 vārīti burkāni, lieli1 sīpols8 marinēti gurķi, nelieli1 ābols3 vārītas bietes5 vārītas olas pēc garšasmajonēze

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar karstu ūdeni. Patur minūti. Ūdeni nokāš un pārlej sīpolus ar gurķu marinādi.

2

Kartupeļus, burkānus, ābolu, bietes, 3 olas un 5 olu dzeltenumus sarīvē uz rupjas rīves. 2 olu baltumus atstāj dekorēšanai. Gurķus smalki sagriež.

3

Liek metāla gredzenu vai kūkas formas malu uz piemērota izmēra šķīvja. Ērtības labad nostiprina ar "skoču", lai "nebēg prom".

4

Gredzenā kārtām liek: kartupeļus (pārkaisa ar sāli), majonēzi, sīpolus (marinādi iepriekš nolej), burkānus (pārkaisa ar sāli), majonēzi, gurķus (lieko šķidrumu iepriekš nolej), olas (pārkaisa ar sāli), majonēzi, ābolus, majonēzi, bietes (pārkaisa ar sāli).

5

Kārtojumu liek ledusskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas dekorē malas ar rīvētiem olu baltumiem, virspusi - ar majonēzi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!