Kārtainie salāti 'Kažoks bez siļķes'
Foto: Veronika Ļevša
4.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Man tik ļoti sakārojās nobaudīt šos kārtainos salātiņus, ka tie pat īsti savilkties nepaspēja, kad jau ķēros pie dakšiņas. Īsts gardums gan svētkiem, gan ikdienai!" tā pārbaudītu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Salātu pagatavošanai nepieciešams metāla gredzens vai kūkas formas noņemamā mala (bez pamatnes) 22 cm diametrā.

Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar karstu ūdeni. Patur minūti. Ūdeni nokāš un pārlej sīpolus ar gurķu marinādi.

Kārtainie salāti 'Kažoks bez siļķes'
Foto: Veronika Ļevša

Kartupeļus, burkānus, ābolu, bietes, 3 olas un 5 olu dzeltenumus sarīvē uz rupjas rīves. 2 olu baltumus atstāj dekorēšanai. Gurķus smalki sagriež.

Kārtainie salāti 'Kažoks bez siļķes'
Foto: Veronika Ļevša

Liek metāla gredzenu vai kūkas formas malu uz piemērota izmēra šķīvja. Ērtības labad nostiprina ar "skoču", lai "nebēg prom".

Gredzenā kārtām liek: kartupeļus (pārkaisa ar sāli), majonēzi, sīpolus (marinādi iepriekš nolej), burkānus (pārkaisa ar sāli), majonēzi, gurķus (lieko šķidrumu iepriekš nolej), olas (pārkaisa ar sāli), majonēzi, ābolus, majonēzi, bietes (pārkaisa ar sāli).

Kārtainie salāti 'Kažoks bez siļķes'
Foto: Veronika Ļevša

Kārtojumu liek ledusskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas dekorē malas ar rīvētiem olu baltumiem, virspusi - ar majonēzi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form