Kārtainie salāti 'Liellops kažokā'
Foto: Shutterstock
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Šajā svētku salātu variācijā ierasto siļķi aizstāj vārīta gaļa, patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.

Kad dārzeņi novārīti un atdzisuši, sarīvē tos uz sakņu rīves. Sarīvē arī ābolu un vārītās olas. Vārīto liellopa gaļu (to vari aizstāt arī ar vārītu cūkas, vistas vai teļa gaļu, bet īpaši ātram rezultātam – ar kūpinātu šķiņķi) un marinētos sīpolus (kā veikli iemarinēt sīpolus, skaidrojām te) sasmalcina un samaisa kopā.

Katru sarīvēto sastāvdaļu liek atsevišķā bļodiņā vai šķīvītī, lai pēc tam salātus veikli var likt kārtu kārtām.

Nelielā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un samaisa.

Lielā bļodā vispirms liek vārītos, sarīvētos kartupeļus, pa virsu tiem gaļu ar sīpoliem, tad burkānus un ābolu skaidiņas.

Pārlej un izlīdzina daļu mērces un pa virsu tai izkārto sarīvētas bietes.

Turpina no sākuma likt kārtas tādā pat secībā, sākot no kartupeļiem, beidzot ar bietēm.

Pēdējai kārtai jābūt mērcei, un tās virsu var izdekorēt ar pāri palikušajām sastāvdaļām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form