Foto: Privātais arhīvs
"Suši mūsu ģimenē ir ļoti iecienīti, tādeļ jau kādu laiku gribēju pamēģināt mājās pagatavot suši salātus. Uztaisīju, vakarā nogriežam katrs pa gabalam, ēdam, bet kaut kā nedzirdu sajūsmas saucienus. Man pašam arī liekas, ka kaut kā pietrūkst - salāti tādi pliekani, jūtos vīlies. Tad atcerējāmies par sojas mērci! Uz šķīvja malas uzlikām trauciņu, kur pamērcēt dakšiņu. Vienkārši super! Kārtējais pierādījums, kā viena sastāvdaļa var izmainīt visa ēdiena garšu!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 paciņa suši rīsu sāls cukurs rīsu etiķis1 garais gurķis2 avokado800 glaša fileja400 gbezpiedevu krēmsiers3 ĒKmajonēze pēc garšasvasabi sojas mērce pasniegšanai sezama sēkliņas dekoram

Sagatavošana

1

Rīsus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma un atdzesē. Pievieno arī rīsu etiķi, cukuru un sāli. Lai nepāršautu pār strīpu, te atradīsi profesionāļa padomus, kādas ir šo sastāvdaļu pareizās proporcijas.

2

Gurķus un avokado nomizo, sagriež gabaliņos. Lasi sasmalcina. Krēmsieru samaisa ar majonēzi, lai tas būtu vieglāk smērējams. Kaloriju skaitītāji majonēzi var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu. Pievieno un iemaisa arī mazliet vasabi pēc garšas.

3

Kūkas veidnē ar noņamamu malu kārto salātus. Apakša liek kārtiņu rīsu, pārziež ar krēmu, tad liek gurķus, krēmu, lasi, rīsus, krēmu, avokado un lasi. Visu pārkaisa ar sezama sēkliņām (izteiktākai garšai tās iepriekš var viegli apgrauzdēt sausā pannā).

4
5

Suši kārtojumu noliek vēsumā uz 1-2 stundām.

6

Pirms pasniegšānas kūkas veidnei noņem malu, griež kārtojumu šķēlēs un pasniedz ar sojas mērci, kur pamērcēt kumosiņus.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!