Kārtojums ar baltās šokolādes krēmu, maizcepumu drupačām un svaigām ogām
Foto: Māris Lapiņš
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ātri pagatavojamu desertu receptes nekad nevar būt par daudz, jo pēkšņi viesi un negaidīta kāre pēc kaut kā salda nudien nav tās retāk sastopamās situācijas, tāpēc šī recepte, kurā talkā tiek ņemti "Selga Nature" auzu maizcepumi, ir kā radīta gan ikdienas saldajiem brīžiem, gan svētkiem.

Vispirms gatavo krēmu. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Atsevišķā bļodā liec krēmsieru, pievieno izkausēto šokolādi, piespied citronu sulu, nedaudz pierīvē citronu miziņu un pievieno abus cukuru veidus. Samaisi kopā visas sastāvdaļas, līdz masa ir viendabīga. Liec krēmu atdzesēties ledusskapī.

Sasmalcini auzu maizcepumus ar piestas palīdzību vai arī smalki sasmalcini virtuves kombainā vai ar blendera palīdzību. Rupjāki gabaliņi piešķirs kārtojumam kraukšķīgumu, taču pavisam sasmalcināti cepumi ļaus vieglāk izveidot kārtas traukos.

Izveidoto krēmu pildi konditorejas maisā ar apaļu uzgali.

Deserta traukā vispirms liec sasmalcinātos cepumus. Tiem pa virsu izspied krēmu, bet pēc tam izkārto ogas. Turpini veidot nākamo kārtu, atkal liekot cepumus, tad krēmu un tad atkal ogas. Kā noslēdzošo kārtu liec ar krēmu un tad izdekorē to ar svaigajām ogām.

Šo desertu var veidot vienā lielākā deserta traukā vai četros mazākos, tikpat labi tās var būt martini glāzes, burciņas, ko ņemt līdzi piknikā, vai vienkāršas bļodiņas.

Par ''Selga NATURE'' maizcepumiem

Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.

Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.

''Selga Nature'' maizcepumi fasēti īpaši ērtā un praktiskā iepakojumā, kas pēc atvēršanas saglabā produktu tikpat svaigu, neļaujot tiem salūzt vai sadrupt.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form