Kartupeļi ar olas un kūpinātas cūkgaļas moņģeli
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
6 gab.
6 gab. olas
olas
6 TK
6 TK piens
piens
 
eļļa
eļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
6 gab.
6 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
kupināta cūkgaļas karbonāde
kupināta cūkgaļas karbonāde
 
zaļumi (dilles un pētersīļi)
zaļumi (dilles un pētersīļi)
 
sviests
sviests
 
rīvets siers
rīvets siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu sacepums vai moņģele (sauc kā vēlies!) pavisam noteikti piestāv rudenim! Bet patiesībā šis sātīgais paēdiens ir tik lielisks, ka to var baudīt pat ģimeniskā Ziemassvētku rītā - ātri un viegli pagatavojams, pabaro ikviena punci, turklāt arī garšos ikvienam. Acis iedegsies kā gaismiņas eglītē, uzzinot, ka top šis gardums. Izmēģini jau laikus!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo un sagriež vai sarīvē smalkās ripiņās 8-10 kartupeļus.

    Gatavos kartupeļus liek aukstā ūdenī. Kad visi nomizoti un sarīvēti, tos skalina zem auksta ūdens vismaz divas minūtes.

    Pannā lej eļļu un sakarsē. Pievieno kartupeļus.

    Kamēr kartupeļi cepas, sasmalcina vienu sīpolu un sešas ķiploka daiviņas.

    Bļodiņā iesit sešas olas, pievieno sešas tējkarotes ar pienu, arī sāli, piparus un citas garšvielas, kas pašam labāk garšo un atrodas jau mājās.

    Ja vēlas ēdienam pievienot gaļu, tad bļodiņas saturam pievieno sīki sagrieztu kūpinātas cūkgaļas karbonādi.

    Bļodiņas saturam pievieno arī zaļumus – dilles un pētersīļus.

    Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, pievieno iepriekš sakapāto sīpolu un ķiploka daiviņas. Pannas saturu pārber ar sev vēlamām garšvielām. Pievieno vairākus pikučus ar sviestu.

    Kad kartupeļi gatavi, tiem pāri lej moņģeli.

    Visu izlīdzina, uzliek vāku un ļauj sautēties aptuveni 10 minūtes.

    Kad olas masa kļuvusi stingra, pāri ber rīvētu sieru. Un nedaudz vēl pasautē!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.