Foto: Shutterstock
Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 lieli kartupeļi2 TKolīveļļa200 mlskābs krējums4 TKkapāti maurlociņi2 TKkapātas dilles vai pētersīļi100 gmazsālīts vai kūpināts lasis1 citrons šķipsnasāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Rūpīgi nomazgā kartupeļus, noslauka sausus. Pēc tam ar dakšiņu viegli sadursta mizu, kartupeļus ierīvē ar olīveļļu un apbārsta ar sāli, ietin folijā. Ietin tā, lai paliktu kāds neliels atvērums, pa kuru tvaikam izkļūt no pakojuma.

2

Satītos kartupeļus liek karstā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam atver foliju, samazina temperatūru uz 170ºC un cep kartupeļus apmēram 45 minūtes, līdz tie ir mīksti un miziņa zeltaini brūna.

3

Kad kartupeļi gatavi, tiem iegriež krustu vai vienkārši iegriež vienu šķēlumu. Šķēlumā liek bagātīgu karoti skāba krējuma uzkaisa smalki sagrieztus maurlociņus, dilles vai citus zaļumus kādi patīk. Pasniedz ar šķēlēs sagrieztu lasi, kuru apkaisa ar melnajiem pipariem un aprasina ar citrona sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!