Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi
Foto: Shutterstock
4.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 lieli kartupeļi
lieli kartupeļi
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
200 ml
200 ml skābs krējums
skābs krējums
4 TK
4 TK kapāti maurlociņi
kapāti maurlociņi
2 TK
2 TK kapātas dilles vai pētersīļi
kapātas dilles vai pētersīļi
100 g
100 g mazsālīts vai kūpināts lasis
mazsālīts vai kūpināts lasis
1
1 citrons
citrons
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Rūpīgi nomazgā kartupeļus, noslauka sausus. Pēc tam ar dakšiņu viegli sadursta mizu, kartupeļus ierīvē ar olīveļļu un apbārsta ar sāli, ietin folijā. Ietin tā, lai paliktu kāds neliels atvērums, pa kuru tvaikam izkļūt no pakojuma.

    Satītos kartupeļus liek karstā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam atver foliju, samazina temperatūru uz 170ºC un cep kartupeļus apmēram 45 minūtes, līdz tie ir mīksti un miziņa zeltaini brūna.

    Kad kartupeļi gatavi, tiem iegriež krustu vai vienkārši iegriež vienu šķēlumu. Šķēlumā liek bagātīgu karoti skāba krējuma uzkaisa smalki sagrieztus maurlociņus, dilles vai citus zaļumus kādi patīk. Pasniedz ar šķēlēs sagrieztu lasi, kuru apkaisa ar melnajiem pipariem un aprasina ar citrona sulu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form