Foto: Shutterstock
Kartupeļu biezeņa plācenīši ar ceptu šampinjonu pildījumu garšos gan lielajiem, gan mazajiem ēdājiem.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kartupeļi2 olu dzeltenumi pētersīļu zaļumi lociņi2 ĒKmilti200 gšampinjoni1 sīpols2 ķiploka daiviņas kartupeļu garšviela sāls eļļa rīvmaize

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež 4 daļās un izvāra gatavus sālītā ūdenī. Gatavos kartupeļus nokāš un samīca biezputru.

2

Atdzisušā biezenī iemaisa kartupeļu garšvielas, miltus un olu dzeltenumus. Pētersīļus un lokus smalki sagriež (pētersīļu zaļumi un zaļie loki vienādās daļās) un iemaisa biezputrā. Ja nepieciešams (ja biezenis pārāk sauss, drupens), masā iejauc nedaudz pina vai kartupeļu novārījuma ūdens.

3

Olu baltumus sakuļ putās ar šķipsnu sāls. Saputotos baltumus iecilā kartupeļu biezenī.

4

Šampinjonus sagriež 4 daļās, apcep ar sasmalcinātiem sīpoliem eļļā uz pannas.

5

Ar mitrām rokām no kartupeļu masas uz plaukstas veido plācenīti, piepildot ar šampinjonu masu. Apviļā rīvmaizē.

6

Pannā vai taukvāres katlā uzkarsē eļļu līdz viršanas temperatūrai un apcep vai fritē plācenīšus zeltainus.

7

Apceptos plācenīšus liek uz papīra dvieļiem, lai sasūcas liekā eļļa.

8

Pasniedz ar skābu krējumu.

No sastāvdaļām sanāk aptuveni 15 pildīti kartupeļu plācenīši.

Iesūtīja: Kripatiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!