Kartupeļu biezeņa plācenīši ar ceptu šampinjonu pildījumu
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 kartupeļi
kartupeļi
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
 
pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
 
lociņi
lociņi
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
200 g
200 g šampinjoni
šampinjoni
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
kartupeļu garšviela
kartupeļu garšviela
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
 
rīvmaize
rīvmaize
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu biezeņa plācenīši ar ceptu šampinjonu pildījumu garšos gan lielajiem, gan mazajiem ēdājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, sagriež 4 daļās un izvāra gatavus sālītā ūdenī. Gatavos kartupeļus nokāš un samīca biezputru.

    Atdzisušā biezenī iemaisa kartupeļu garšvielas, miltus un olu dzeltenumus. Pētersīļus un lokus smalki sagriež (pētersīļu zaļumi un zaļie loki vienādās daļās) un iemaisa biezputrā. Ja nepieciešams (ja biezenis pārāk sauss, drupens), masā iejauc nedaudz pina vai kartupeļu novārījuma ūdens.

    Olu baltumus sakuļ putās ar šķipsnu sāls. Saputotos baltumus iecilā kartupeļu biezenī.

    Šampinjonus sagriež 4 daļās, apcep ar sasmalcinātiem sīpoliem eļļā uz pannas.

    Ar mitrām rokām no kartupeļu masas uz plaukstas veido plācenīti, piepildot ar šampinjonu masu. Apviļā rīvmaizē.

    Pannā vai taukvāres katlā uzkarsē eļļu līdz viršanas temperatūrai un apcep vai fritē plācenīšus zeltainus.

    Apceptos plācenīšus liek uz papīra dvieļiem, lai sasūcas liekā eļļa.

    Pasniedz ar skābu krējumu.

    No sastāvdaļām sanāk aptuveni 15 pildīti kartupeļu plācenīši.

    Iesūtīja: Kripatiņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form