Foto: Shutterstock
Lēta, bet garšīga un sātīga kartupeļu biezeņzupa.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 sviests500 gkartupeļi100 gsīpoli500 gvistas buljons saldais krējums sāls lauru lapa melnie pipari1 gab.olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Katlā izkausē sviestu, ieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolus, nosedz ar vāku, ik pa laikam apmaisot, sautē.

2

Kad sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno buljonu, sāli, lauru lapu, piparus un vāra uz lēnas uguns gatavu.

3

Tad izņem lauru lapu un dārzeņus izberž caur sietu (var sablenderēt blenderī).

4

Iegūto biezeni liek katlā ar buljonu, pielej saldo krējumu, kas sakults ar olas dzeltenumu, uzvāra, pieliek sāli un piparus pēc garšas.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!