45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
100 sviests500 gkartupeļi100 gsīpoli500 gvistas buljons saldais krējums sāls lauru lapa melnie pipari1 gab.olas dzeltenums
Sagatavošana
1
Katlā izkausē sviestu, ieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolus, nosedz ar vāku, ik pa laikam apmaisot, sautē.
2
Kad sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno buljonu, sāli, lauru lapu, piparus un vāra uz lēnas uguns gatavu.
3
Tad izņem lauru lapu un dārzeņus izberž caur sietu (var sablenderēt blenderī).
4
Iegūto biezeni liek katlā ar buljonu, pielej saldo krējumu, kas sakults ar olas dzeltenumu, uzvāra, pieliek sāli un piparus pēc garšas.
Iesūtīja: VecPoga
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit