Kartupeļu biezputra ar zaļumiem un sieru
Foto: Džiugas
3.5000 2
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
300 ml
300 ml piens
piens
80 g
80 g sviests
sviests
1/2 TK
1/2 TK rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
40 g
40 g rīvēts siers Džiugas
rīvēts siers Džiugas
1 sauja
1 sauja svaigi zaļumi
svaigi zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai izdotos izcila kartupeļu biezputra, klasiskajā variantā svarīgi kārtīgi izmīcīt, pievienot sviestu, pienu un muskatriekstu. Piedāvājam papildināt tik ierasto garšu ar rīvētu cieto sieru – biezputra, varbūt nebūs tik gaisīga, kā ierasts, taču siers piešķirs ļoti izteiksmīgu noti, ko gribēsi baudīt vēl un vēl.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un izvāra sālsūdenī.

    Vārītos kartupeļus nokāš.

    Nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievieno tam sviestu un rīvētu muskatriekstu.

    Lielāko daļu karstā piena pārlej kartupeļiem un visu kārtīgi samīca. Tad pievieno atlikušo pienu un vēlreiz labi samīca, līdz izveidojas vienmērīga masa.

    Sagatavotajā biezputrā iemaisa smalki rīvētu cieto sieru "Džiugas®" un sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz uzreiz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form