Foto: Shutterstock
Kartupeļu - burkānu biezeņzupa sātīgām pusdienām vai launagam.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sīpoli sviests burkāni kartupeļi lauru lapas melnie piparu graudi sāls1 glāzeskābs krējums1 gab.olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus un apcep zeltainus. Uz otras pienas sviestā apcep sarīvētus burkānus. Ja jāpabaro vairāk kā 2 cilvēki, tad sīpolus un burkānus var ņemt pilnas pannas apjomā, par daudz nebūs.

2

Kartupeļus (tik daudz, lai būtu vismaz puse no katla) nomizo un sīki sagriež, liek ūdenī vai buljonā vārīties, kad kartupeļi uzvārās, pievieno sīpolus, burkānus, lauru lapas, piparus, sāli u.c.
garšvielas.

3

Kad kartupeļi mīksti un sāk jukt, ņem no uguns nost, nokāš sietā un biezumus izberž caur sietu. Lai biezumi negrimtu un zupa būtu viscaur vienādas konsistences, skābu krējumu sajauc ar dzeltenumu un lēnām maisot lej zupā.

4

Uzkarsē, bet līdz vārīšanai nenoved. lej šķīvī un bagātīgi pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem vai rīvētu sieru.

Iesūtīja: Edīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!