Kartupeļu - burkānu biezeņzupa
Foto: Shutterstock
4.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kartupeļu - burkānu biezeņzupa sātīgām pusdienām vai launagam.

Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus un apcep zeltainus. Uz otras pienas sviestā apcep sarīvētus burkānus. Ja jāpabaro vairāk kā 2 cilvēki, tad sīpolus un burkānus var ņemt pilnas pannas apjomā, par daudz nebūs.

Kartupeļus (tik daudz, lai būtu vismaz puse no katla) nomizo un sīki sagriež, liek ūdenī vai buljonā vārīties, kad kartupeļi uzvārās, pievieno sīpolus, burkānus, lauru lapas, piparus, sāli u.c.
garšvielas.

Kad kartupeļi mīksti un sāk jukt, ņem no uguns nost, nokāš sietā un biezumus izberž caur sietu. Lai biezumi negrimtu un zupa būtu viscaur vienādas konsistences, skābu krējumu sajauc ar dzeltenumu un lēnām maisot lej zupā.

Uzkarsē, bet līdz vārīšanai nenoved. lej šķīvī un bagātīgi pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem vai rīvētu sieru.

Iesūtīja: Edīte

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form