Kartupeļu-maltās gaļas sacepums ar sieru
Foto: Privātais arhīvs
3.6296 27
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 kartupeļi
kartupeļi
600 g
600 g maltā gaļa
maltā gaļa
1
1 burkāns
burkāns
2
2 sīpoli
sīpoli
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
garšvielas
garšvielas
 
eļļa
eļļa
10
10 siera plāksnītes
siera plāksnītes
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g majonēze
majonēze
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
  • Gaļas sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un sātīgs kartupeļu sacepums no tā, kas atrasts ledusskapī. Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, sagriež plānās ripiņās, pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.

    Burkānu nomizo un sarīvē. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, tiem pievieno malto gaļu un turpina cept 3-4 minūtes, tad pievieno burkānus, sāli, piparus, garšvielas un apmaisot cep vēl 3-4 minūtes.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Karstumizturīgā veidnē liek pusi kartupeļu, tad malto gaļu, siera plāksnes un beigās atlikušos kartupeļus.

    Pārlej sacepumu ar krējumu, kas samaisīts ar majonēzi un ūdeni. Pārklāj ar foliju, liek krāsnī uz 25 minūtēm.

    Tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz sacepums skaisti apbrūnējis.

    Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form