Kartupeļu omlete spāņu gaumē
Foto: Privātais arhīvs
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g kartupeļi
kartupeļi
125 g
125 g sīpoli
sīpoli
3 gab.
3 gab. lielas olas
lielas olas
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kartupeļu ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Omlete, kuru baudīt kā pusdienās, tā vakariņās – ar krietnu tiesu kartupeļu un mazliet sīpoliem. Recepti piedāvā “Tasty” lasītāja Jana, kura to iemācījusies ceļojuma laikā Spānijā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo un gareniski sagriež ceturtdaļās (daivās). Tad sagriež smalkāk, aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs.

    Pannā uzkarsē mazliet olīveļļu, ber sagrieztos kartupeļus un apcep, līdz tie ir mīksti, bet ne kraukšķīgi. Apceptos kartupeļus pārber citā traukā un atstāj vēlākam.

    Sīpolu sakapā un apcep karstajā pannā olīveļļā, līdz sīpola gabaliņi mīksti un caurspīdīgi.

    Lielā bļodā sakuļ olas, pievieno sāli, apceptos kartupeļus un sīpolus, un visu rūpīgi samaisa, ar dakšiņu saspiežot kartupeļu gabaliņus.

    Izmantoto pannu nomazgā, liek atkal uz plīts karsēties un ietauko ar olīveļļu (pavisam nedaudz). Kad panna karsta, tajā liek olu un kartupeļu masu. Visu cep uz lēnas uguns.

    Kad pagājušas 5 minūtes, ar šķīvja palīdzību omleti apgriež, lai tā neizjuktu.

    Cep vēl 5 minūtes.

    No abām pusēm apcepto omleti atdzesē vismaz 20 minūtes, tad pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.