Foto: Privātais arhīvs
Omlete, kuru baudīt kā pusdienās, tā vakariņās – ar krietnu tiesu kartupeļu un mazliet sīpoliem. Recepti piedāvā “Tasty” lasītāja Jana, kura to iemācījusies ceļojuma laikā Spānijā.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
350 gkartupeļi125 gsīpoli3 gab.lielas olas0.5 TKsāls olīveļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un gareniski sagriež ceturtdaļās (daivās). Tad sagriež smalkāk, aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs.

2

Pannā uzkarsē mazliet olīveļļu, ber sagrieztos kartupeļus un apcep, līdz tie ir mīksti, bet ne kraukšķīgi. Apceptos kartupeļus pārber citā traukā un atstāj vēlākam.

3

Sīpolu sakapā un apcep karstajā pannā olīveļļā, līdz sīpola gabaliņi mīksti un caurspīdīgi.

4

Lielā bļodā sakuļ olas, pievieno sāli, apceptos kartupeļus un sīpolus, un visu rūpīgi samaisa, ar dakšiņu saspiežot kartupeļu gabaliņus.

5

Izmantoto pannu nomazgā, liek atkal uz plīts karsēties un ietauko ar olīveļļu (pavisam nedaudz). Kad panna karsta, tajā liek olu un kartupeļu masu. Visu cep uz lēnas uguns.

6

Kad pagājušas 5 minūtes, ar šķīvja palīdzību omleti apgriež, lai tā neizjuktu.

7

Cep vēl 5 minūtes.

8

No abām pusēm apcepto omleti atdzesē vismaz 20 minūtes, tad pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!