Kartupeļu pankūkas ar sieru un mārrutku-ābolu mērci
Foto: DELFI
3.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5-6 gab.
5-6 gab. kartupeļi
kartupeļi
1 TK
1 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK kaltēti garšaugi (rozmarīns, timiāns, pētersīļi)
kaltēti garšaugi (rozmarīns, timiāns, pētersīļi)
2 gab.
2 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
1 gab.
1 gab. ola
ola
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
mērcei:
4 ĒK
4 ĒK skābais krējums
skābais krējums
1/2 gab.
1/2 gab. ābols
ābols
1 TK
1 TK mārrutki
mārrutki
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
50 g
50 g siers
siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu pankūkas ir īstens komforta ēdiens. Atsauc atmiņā bērnību, neliek lauzīt galvu, kā gatavot, jo ir teju neiespējami izcept negaršīgas kartupeļu pankūkas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo kartupeļus, nomazgā tos un sarīvē uz smalkās rīves. Sarīvētos kartupeļus liek bļodā un ļauj kādu brīdi pastāvēt, lai tie sāk sulot un izdalītos sula. Notecina pēc iespējas vairāk izveidojušos šķidrumu ar karoti.

    Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno uz tās pašas rīves sarīvētu sieru. Pieber sāli, garšaugus, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, olu un rūpīgi samaisa.

    Sakarsē pannu ar labi daudz eļļas. Liec pa karotei kartupeļu masas, izlīdzina plācenītī un cep zeltaini brūnas no abām pusēm, pēc nepieciešamības pielejot vēl eļļu.

    Pankūkas izcepsies zeltaini brūnas tikai tad, ja eļļa būs pietiekami.

    Gatavās pankūkas liek katliņā vai pannā un uzliek vāku, lai neatdziest.

    Gatavo mērci, sajaucot krējumu ar sarīvētu ābolu, mārrutkiem un sāli.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form