Kartupeļu-puravu krēmzupa
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. selerija
selerija
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. puravs
puravs
2 gab.
2 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
30 g
30 g sviests
sviests
30 g
30 g milti
milti
800–850 g
800–850 g dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
250 g
250 g piens
piens
180 g
180 g krēmsiers
krēmsiers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga un veģetāra zupa, kurā izcelsies kartupeļu un puravu garša. Recepti piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo un sagriez palielos gabalos (~2x2cm), vāri tos sālsūdenī, kamēr gatavi (ap 20 minūtēm).

    Pannā vai lielā katlā apcep olīveļļā smalki sakapātus sīpolus, ķiplokus, selerijas, puravus un burkānus.

    Pievieno ceptajiem dārzeņiem sviestu, izkausē to.

    Pieber klāt miltus un maisot turpini cept visu aptuveni 30 sekundes.

    Dārzeņiem lēnām pievieno buljonu, maisot gatavo līdz buljons ir uzvārījies.

    Pielej pienu un pievieno krēmsieru, visu samaisi un atkal uzvāri.

    Pievieno kartupeļus, sāli un piparus, samaisi.

    Pusi no zupas sablenderē (tas dos zupai papildus krēmīgumu).

    Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu, sieru un zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.