Kartupeļu pusītes ar garšaugu sviestu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
vidēja izmēra kartupeļi
vidēja izmēra kartupeļi
 
sviests istabas temperatūrā
sviests istabas temperatūrā
 
garšaugi pēc izvēles
garšaugi pēc izvēles
 
sāls
sāls
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Būsim godīgi, kartupeļu ēdienus ir grūti izkonkurēt, un viens no iemesliem tam ir tik dažādās pagatavošanas iespējas. Šajā gadījumā gandrīz izvārītie kartupeļi noslēgumā tiek cepti cepeškrāsnī ar garšaugu sviesta piciņām, kas ēdienu padara īpaši kārdinošu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms liec vārīties kartupeļus ar visu mizu. Vāri tos tik ilgi, līdz gandrīz gatavi, bet vidus nav līdz galam mīksts.

    Nokās ūdeni un nedaudz atdzesē. Izkārto tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.

    Nelielā bļodiņā liec sviestu, pievieno garšvielas un sastampā, lai garšvielas vienmērīgi iemaisījušās.

    Ar kartupeļu stampu, koka karoti vai gaļas klapējamo āmurīti saplacini kartupeļus uz pusi mazākus. Tas nekas, ka mīkstums izplūst, tieši tad kartupeļi būs vēl gardāki.

    Katrai kartupeļu pusītei uzliec aptuveni tējkaroti sviestu un liec cepties krāsnī uz 15-20 minūtēm 200 grādos, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

    Ja vēlies, tad īsi pirms beigām katram kartupelim var uzlikt siera šķēli un pacept vēl, lai izveidojas kraukšķīga siera garoziņa.

    Pasniedz kartupeļus kā piedevu pie gaļas, zivs vai svaigiem salātiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kartupeļi Cepeškrāsns Ēdieni veģetāriešiem Ikdienas maltītei Kartupeļi Kartupeļu ēdieni Kartupeļu sacepumi Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form