Foto: DELFI
Būsim godīgi, kartupeļu ēdienus ir grūti izkonkurēt, un viens no iemesliem tam ir tik dažādās pagatavošanas iespējas. Šajā gadījumā gandrīz izvārītie kartupeļi noslēgumā tiek cepti cepeškrāsnī ar garšaugu sviesta piciņām, kas ēdienu padara īpaši kārdinošu.
50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vidēja izmēra kartupeļi sviests istabas temperatūrā garšaugi pēc izvēles sāls

Sagatavošana

1

Vispirms liec vārīties kartupeļus ar visu mizu. Vāri tos tik ilgi, līdz gandrīz gatavi, bet vidus nav līdz galam mīksts.

2

Nokās ūdeni un nedaudz atdzesē. Izkārto tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.

3

Nelielā bļodiņā liec sviestu, pievieno garšvielas un sastampā, lai garšvielas vienmērīgi iemaisījušās.

4

Ar kartupeļu stampu, koka karoti vai gaļas klapējamo āmurīti saplacini kartupeļus uz pusi mazākus. Tas nekas, ka mīkstums izplūst, tieši tad kartupeļi būs vēl gardāki.

5

Katrai kartupeļu pusītei uzliec aptuveni tējkaroti sviestu un liec cepties krāsnī uz 15-20 minūtēm 200 grādos, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

6

Ja vēlies, tad īsi pirms beigām katram kartupelim var uzlikt siera šķēli un pacept vēl, lai izveidojas kraukšķīga siera garoziņa.

Pasniedz kartupeļus kā piedevu pie gaļas, zivs vai svaigiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!