Foto: DELFI

Viena no manām iecienītākajām frāzēm virtuvē skan: "Grūtākais ir izdomāt, ko gatavot ēst!". Un tā tik tiešām arī ir. Tādēļ, kad mana kolēģe Ketija pavēstīja, ka plāno izmēģināt nesen feisbukā ieraudzītu dārzeņu ruletes recepti, nodomāju – kādēļ gan ne?

Tiesa, no receptē prasītajiem produktiem mājās man bija vien kartupeļi, olas, burkāni un sīpoli, toties grozā lepni gozējās dažas baravikas un sauja gaileņu. Virtuvē taču vajag improvizēt! Tādēļ tapa šis ēdiens, kuru nu piedāvāju izmēģināt arī jums.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 vidēji lieli kartupeļi3 vidēja izmēra burkāni2 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasdilles PILDĪJUMAM:2 saujasmeža sēnes1 Šalotes sīpols100 mlsaldais krējums sviests vai eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšaspipari50 gsiers PASNIEGŠANAI: skābais krējums

Sagatavošana

1

Kartupeļus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Nospiež lieko šķidrumu un sajauc visu ar pāris sakultām olām. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, es pieliku arī kapātas dilles. Visu samaisa un liek plānā kārtā uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Masu izlīdzina, lai tā klātu visu cepamplāti.

2

Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī liek cepties kartupeļus, šķiet, 200 grādos aptuveni 30 minūtes. Kad šķita, ka lielā kartupeļu "pankūka" jau ir gatava, pārslēdzu uz grila režīmu, lai iegūtu nedaudz kraukšķīgu garoziņu.

3

Kamēr kartupeļu masa cepas, sagatavo pildījumu.

4

Tīrītas meža sēnes (protams, der arī šampinjoni, austersēnes vai šitakē, tomēr grēks neizmantot šo baraviku laiku!) sasmalcina. Sīpolu nomizo un sīki sagriež.

5

Pannā sakarsē nedaudz sviesta un eļļas, Uz lēnas uguns apcepina sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi zeltaini. Tad pievieno sēnes un visu kārtīgi apcep.

6

Sēnes pārlej ar saldo krējumu un uz lēnas uguns pasutina. Pievieno pēc garšas sāli vai citas garšvielas.

7

Tikmēr jau kartupeļu masa ir sacepusies, to izceļ no krāsns un nedaudz atdzesē. Uzmanīgi noņem cepampapīru, masu noklāj ar krējumā sautētajām sēnēm.

8

Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sarullē.

9

Ruleti liek atpakaļ uz cepamplāts, pārkaisa augšpusi ar rīvētu sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī – grila režīmā cep minūtes piecas, septiņas – līdz siers izkusis un kļuvis nedaudz kraukšķīgs.

10

Un tad jau viss gatavs! Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem salātiem. Mūsmājās panna bija tukša vienā acumirklī.

Ak, jā, pēc kaujas visi gudri! Šai garšu kombinācijai ļoti piestāvētu žāvēta gaļa – to, sīkos kubiņos sagrieztu, var sacept kopā ar sēnēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!