Kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un ciedru riekstiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Smaržīgs un kārdinošs kartupeļu sacepums jeb plācenis, kuru cep krāsnī, izmantojot ar ķiplokiem aromatizētu olīveļļu. Neikdienišķu akcentu piešķirs kraukšķīgums no ciedru riekstiem.

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra sālsūdenī, līdz mīksti. Gatavos kartupeļus nokāš, nedaudz atdzesē, lai var noturēt rokās, un novelk tiem miziņu. Liek bļodā un ar dakšiņu saspaida. Sarīvē sieru un samaisa ar saspaidītajiem kartupeļiem, pievieno svaigi maltus melnos piparus.

Liek karsēties cepeškrāsni 180°C. Nomizotas ķiploku daiviņas negriež, bet ar naža asmeni viegli saplacina.

Pannā (apmēram 22-24 centimetri), kuru pēc tam varēs likt arī cepeškrāsnī, lej olīveļļu, pievieno ķiploku daiviņas un karsē, līdz ķiploki kļūst zeltaini. Pēc tam ķiplokus izņem no eļļas, sasmalcina un iemaisa kartupeļos.

Aromatizētajā eļļā liek kartupeļu masu, izlīdzina un ar dakšiņu pieplacina, veidojot vienmērīgi biezu plāceni. Pa virsu kaisa ciedru riekstus (vai citus riekstus). Pannu liek uz uguns un cep plāceni, līdz tas sāk zeltoties, pēc tam pannu pārliek cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis un rieksti apgrauzdējušies, apmēram 10-15 minūtes. Pasniedzot rotā ar zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form