Foto: Shutterstock
Smaržīgs un kārdinošs kartupeļu sacepums jeb plācenis, kuru cep krāsnī, izmantojot ar ķiplokiem aromatizētu olīveļļu. Neikdienišķu akcentu piešķirs kraukšķīgums no ciedru riekstiem.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 kartupeļi pēc garšassāls100 gsiers šķipsnamelnie pipari2 ĒKolīveļļa2 ķiploka daiviņas2 ĒKciedru rieksti zaļumi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra sālsūdenī, līdz mīksti. Gatavos kartupeļus nokāš, nedaudz atdzesē, lai var noturēt rokās, un novelk tiem miziņu. Liek bļodā un ar dakšiņu saspaida. Sarīvē sieru un samaisa ar saspaidītajiem kartupeļiem, pievieno svaigi maltus melnos piparus.

2

Liek karsēties cepeškrāsni 180°C. Nomizotas ķiploku daiviņas negriež, bet ar naža asmeni viegli saplacina.

3

Pannā (apmēram 22-24 centimetri), kuru pēc tam varēs likt arī cepeškrāsnī, lej olīveļļu, pievieno ķiploku daiviņas un karsē, līdz ķiploki kļūst zeltaini. Pēc tam ķiplokus izņem no eļļas, sasmalcina un iemaisa kartupeļos.

4

Aromatizētajā eļļā liek kartupeļu masu, izlīdzina un ar dakšiņu pieplacina, veidojot vienmērīgi biezu plāceni. Pa virsu kaisa ciedru riekstus (vai citus riekstus). Pannu liek uz uguns un cep plāceni, līdz tas sāk zeltoties, pēc tam pannu pārliek cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis un rieksti apgrauzdējušies, apmēram 10-15 minūtes. Pasniedzot rotā ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!