Foto: Shutterstock
Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu un ķiplokiem - lieliska piedeva jebkuram gaļas ēdienam vai salātiem.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgkartupeļi250 gsaldais krējums ķiploki sāls pēc garšasrozmarīns

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Lai iegūtu pēc iespējas plānākas šķēlītes var griezt ar mizojamo nazi vai virtuves kombainu.

2

Ķiplokus notīra un sasmalcina.

3

Cepamā traukā liek kartupeļu šķēlītes un pa starpu ķiplokus. Pārkaisa ar sāli un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar rozmarīnu.

4

Cep cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes, līdz kartupeļi mīksti, 200*C.

*recepti man iemācīja francūziete, piebilstot, ka kartupeļu vietā var izmantot arī makaronus.

Iesūtīja: Inese

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!