Kartupeļu gratin
Foto: Shutterstock
3.5000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgais kartupeļu un selerijas saknes sacepums var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva kādam gaļas ēdienam.

Saldo krējumu uzkarsē katliņā, noņem no uguns. Ieliek krējumā pāris kūpinājuma šķēlītes un atstāj ievilkties 7-10 minūtes. Krējumu nokāš.

Selerijas sakni un kartupeļus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās. Kūpināto vistu sagriež gabaliņos.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Cepamtraukā pamīšus kārto kartupeļu, selerijas un gaļas gabaliņus. Kad trauks piepildīts, pārlej visu ar sagatavoto saldo krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Liek trauku cepeškrāsnī un cep, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa (apmēram 30 minūtes). Pasniedz tūlīt.

Sacepumu izcili papildinās glāze sausa baltvīna.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form