Kartupeļu sacepums ar tomātiem un sieru
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. lieli kartupeļi
lieli kartupeļi
400 ml
400 ml konservēti tomāti gabaliņos
konservēti tomāti gabaliņos
1 gab.
1 gab. vidēji liels baltais sīpols
vidēji liels baltais sīpols
100 g
100 g Čedaras siers (rīvēts)
Čedaras siers (rīvēts)
50 g
50 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja klasiskais kartupeļu biezenis šķiet nedaudz apnicis un meklē ko citādu, šis sacepums būs tieši laikā! Gana sātīgs, lai būtu pamatēdiens, bet izsalkušākiem derēs kā piedeva pie zivs vai gaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, sagriež smalkāk un liek sālsūdenī vārīties, līdz mīksti. Nedaudz atdzesē un sastampā.

    Kamēr kartupeļi vārās, lielā pannā izkausē sviestu un liek tajā sautēties smalki sakapātu sīpolu, sagrieztus lociņus, tomātus. Kad virums sāk burbuļot, pievieno saspiestas (vai sakapātas) ķiploka daiviņas, paprikas pulveri, sāli un piparus pēc garšas.

    Visu izkarsē un pievieno tomātiem sastampātos kartupeļus – visu kārtīgi samaisa, lai kartupeļi un tomāti sajauktos.

    Liek kartupeļu masu karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz siers izkusis.

    Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.